Φόρος τιμής στους πεσόντες πυροσβέστες

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων πυροσβεστών στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής θα γίνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Το “παρών” θα δώσει ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση και αποδίδοντας φόρο τιμής σε εκείνους που έπεσαν στη μάχη κατά της φωτιάς και της προστασίας των ανθρώπινων ζωών και των περιουσιών.

Την τελετή συνοδεύει η φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια -από το 1971- αδιάλειπτης λειτουργίας.

Τα 19 μέλη της αποτελούν μια πλήρη μπάντα η οποία καλύπτει και τις απαιτήσεις και της ορχήστρας αν χρειαστεί. Η έδρα της είναι το κέντρο της Αθήνας, όμως δίνει συναυλίες σε όλη την ελληνική επικράτεια -οι συναυλίες έχουν μειωθεί τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η επόμενη εκδήλωση είναι το ερχόμενο Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, στο Οίτυλο της Σπάρτης, για τα εγκαίνια στις εκεί εγκαταστάσεις στης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος φιλοξενήθηκε στον ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Κομοτηνής, ο οποίος έχει την χωρητικότητα τη δυνατότητα αλλά και το έμψυχο δυναμικό σε τεχνικούς να φιλοξενεί μεγάλα μουσικά σχήματα, κατόπιν πρόσκλησης της προϊσταμένης, Ειρήνης Τσακίρη.

Στην έκτακτη εκπομπή που έγινε για το αφιέρωμα της Φιλαρμονικής, η οποία έπαιξε και τα πρώτα χριστουγεννιάτικα κομμάτια, συμμετείχε και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αμαλία Γαρυφαλλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου