Ποιά είναι τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα υλοποιηθούν στον Έβρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο Σταύρος Κελέτσης εκφράζει την ικανοποίησή του για την δρομολόγηση δύο έργων με μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική από την Κυβέρνηση.

Πρόκειται για την αναβάθμιση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου και την έναρξη της διαδικασίας, μετά από εκδήλωση ιδιωτικού ενδιαφέροντος, για την κατασκευή σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων στο αεροδρόμιο Δημόκριτος.

Όπως αναφέρει ο κ. Κελέτσης η αναβάθμιση του σιδηροδρόμου πέραν ότι θα εξυπηρετήσει τον στόχο της γρήγορης και αξιόπιστης εξυπηρέτησης των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών του Νομού μας, θα συνδέσει το λιμάνι με την ενδοχώρα και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Η διαγωνιστική διαδικασία για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει το 1 δισ. € ήδη ξεκίνησε, αφού το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και η ΕΡΓΟΣΕ ενέκριναν τα τεύχη πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σε ότι αφορά στις αποθήκες καυσίμων στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», πρόκειται για αναγκαίο έργο, που θα αναβαθμίσει τον αερολιμένα και την τουριστική προοπτική της περιοχής μας δίνοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πτήσεων τσάρτερ. Υπενθυμίζεται ότι όλα τα παραπάνω τα είχε θέσει προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κ. Καραμανλή με παρέμβασή του στη Βουλή από τον Ιανουάριο του 2020

Τέλος καταλήγει λέγοντας ότι “Τόσο η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου όσο και η δημιουργία υποδομών ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, είναι έργα που θα δώσουν ώθηση στην εμπορική και τουριστική ανάπτυξη του Έβρου και της Θράκης”.

Πηγή:e-evros.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου