Βγήκε η εκκαθάριση για τους δικαιούχους του Επιδόματος Παιδιού Α21

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τις προηγούμενες ημέρες έγινε η εκκαθάριση από τον Οργανισμό και πολλοί έσπευσαν να τσεκάρουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να δουν το ποσό που θα πάρουν, καθώς μετά την κατάθεση της νέας φορολογικής δήλωσης, υπάρχουν αλλαγές σε κλίμακες και ποσά.

  Και εκεί βρέθηκαν αρκετοί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις καθώς είδαν ότι στην αίτησή τους είτε ότι δεν υπάρχει ποσό καταβολής είτε ότι υπάρχει διαφορετικό ποσό από αυτό που περιμένουν, που σημαίνει ότι δεν θα λάβουν χρήματα αυτό το 2μηνο για διάφορους λόγους όπως:

– (αλλαγή κλίμακας)

– έχουν αχρεωστήτως καταβληθείσες οφειλές από χρήματα που έλαβαν εντός τους έτους από το Επίδομα και με βάση τα στοιχεία από τη νέα φορολογική τους δήλωση δεν τα δικαιούνταν.

  Πότε  αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος:

  1) Εάν περιέλθουν στον Ο.Π.Ε.Κ.Α. στοιχεία από τα οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι το επίδομα χορηγήθηκε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, καθώς και όταν εκκρεμεί δίκη, η οποία έχει σχέση με το εν λόγω δικαίωμα. Το επίδομα επαναχορηγείται από την ημερομηνία αναστολής, εάν διαπιστωθεί μετά από έρευνα ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης, καθώς και εάν εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση υπέρ του δικαιούχου. Σε περίπτωση που εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση κατά του δικαιούχου, το επίδομα επιστρέφεται από την έναρξη χορήγησής του.

  2) Την 1η του επόμενου μήνα εκείνου που ο δικαιούχος ή το εξαρτώμενο τέκνο απομακρύνθηκε από την Ελλάδα για χρόνο πλέον του τριμήνου.

  3) Την 1η του επόμενου μήνα εκείνου που το εξαρτώμενο τέκνο περιθάλπεται σε Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας (π.χ. Κέντρο Προστασίας Παιδιού) ή άλλο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου δωρεάν ή με δαπάνη του Δημοσίου ή Ασφαλιστικού Οργανισμού.

  Υποβληθείσα αίτηση Α21 με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά δύναται να τίθεται σε αναστολή, πριν από την καταβολή του επιδόματος, μέχρι να ελεγχθούν τα επισυναπτόμενα από εξουσιοδοτημένους χρήστες του Ο.Π.Ε.Κ.Α.

  Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η καταβολή της 5ης δόσης του Επιδόματος Παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ θα καταβληθεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Νοεμβρίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου