Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ «ΦΥΣΙΣ»… ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ! Επανεκκίνηση του εργοστασίου της Ζάχαρης, με την… λυματολάσπη των ΔΕΥΑ της περιοχής!!!;

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


-11  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ! Η ΙΔΙΑ "ΑΠΛΗΣΤΙΑ"...

«Ο Θανάσης Ξυνίδης (με τον πρώην Δήμαρχο Λάκη Στυλιανίδη), σταμάτησαν το 2011 την… «καμπίνα» που μεθόδευε ο Τσέπελης ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ για  να διαχειριστεί στα στρέμματα  του ΦΥΣΙΣ τη… λυματολάσπη που προέρχεται από τους βιολογικούς καθαρισμούς των ΔΕΥΑ της ευρύτερης περιοχής

ΑΦΗΝΩ τον «Μαχητή» και τα όσα έγραφε την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο μιλώντας για… “κoμπίνα” που σταμάτησε ο Θανάσης Ξυνίδης γράφοντας  τα παρακάτω ως… απλή υπενθύμιση:

«Ο Θανάσης Ξυνίδης σταμάτησε το 2011 την… κομπίνα του Τσέπελη που ήθελε να διαχειριστεί στη περιοχή του ΦΥΣΙΣ τη… λυματολάσπη που προέρχεται από τους βιολογικούς καθαρισμούς των ΔΕΥΑ της ευρύτερης περιοχής ενώ η εταιρεία ήταν υπό… εκκαθάριση!».

Καθότι δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τους νυν φανατικούς υποστηριχτές του…

TO STORY

Κι έχουμε λοιπόν και λέμε…! Στις 21 Ιανουαρίου 2011, ο φανατικά προσκείμενος προς τον Θανάση Ξυνίδη δημοσιογράφος και τότε διαχειριστής του XanthiPress Γιάννης Σιδηρόπουλος –δεν  έχει καμιά σημασία που τώρα είναι δημοσιογράφος -υπάλληλος του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Στέλιου Κούλογλου μαζί με την σύζυγό του, στο βάθος παραμένει...ΠΑΣΟΚ και Τσαρτσάρας - δημοσίευσε το παρακάτω ενδιαφέρον ρεπορτάζ:

ΤΙΤΛΟΣ: «ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Πυρά Ξυνίδη κατά Τσέπελη για το ΦΥΣΙΣ Α.Ε. και όχι μόνο!

ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης «άδειασε» τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ ζητώντας από τους «εκκαθαριστές» του ΦΥΣΙΣ να κινήσουν» τάχιστα τις διαδικασίες, έντονα προβληματισμένος για τις «παρασκηνιακές» κινήσεις του κυρίου Τσέπελη για την «επαναλειτουργία» της περιβόητης εταιρείας…

Και το ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

«Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε στη πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης (21/1/2011)  με νέα πυρά και συνταραχτικές νέες αποκαλύψεις από την αντιπολίτευση και κυρίως από τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Ξυνίδη που έκανε νέα αρχηγική εμφάνιση…

ΤΙΤΛΟΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΞΥΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΣΕΠΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΣ

Συγκεκριμένα προ ημερήσιας διάταξης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Ξυνίδης ως μέλος της τριμελούς επιτροπής εκκαθαριστών ( συν τους Εγγλεζάκη και Φανουράκη), επανάφερε το θέμα της εταιρείας ΦΥΣΙΣ Α.Ε. , αφού σύμφωνα με πληροφορίες του, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης θέλει να συνεχίσει την … επαναλειτουργία της!!!!

Με πρόσχημα το ζήτημα της λυματολάσπης όλων των ΔΕΥΑ της Περιφέρειας!!!

«Δεν γνωρίζω με ποια αρμοδιότητα ο Τσέπελης έχει το δικαίωμα να κάνει επαφές για να εξετάσει αυτό το θέμα. Από όσο γνωρίζω η ΔΕΥΑΞ επίσημα δεν έχει εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον. Δεν μπορούν αυτά τα θέματα να παίζουν στο παρασκήνιο. Απαράδεκτη η τακτική του κ. Τσέπελη!»” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυνίδης.

Την απάντηση στον Ξυνίδη, έδωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης,

αδειάζοντας στην ουσία τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ και τονίζοντας τα παρακάτω: «Δεν γνωρίζω τι σχέση έχει με την ΦΥΣΙΣ. Παράκληση μου είναι εσείς οι εκκαθαριστές να προχωρήσετε γρήγορα στη διαδικασία».  (σ.σ. Επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι σε συνεδρίαση στις 21/1/2011 το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης)

Ο Δήμαρχος μάλιστα μπροστά στο θέμα που ανοίγονταν, επανέλαβε ότι υπάρχει απόφαση εκκαθάρισης της εταιρείας και δεν τίθεται θέμα συνέχισης της λειτουργίας του.

Από την πλευρά του,  ο Θανάσης Ξυνίδης, ανέφερε ότι η απάντηση αυτή του αρκεί. Πρακτικά όμως από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αυτό που επιχειρήθηκε να αναδειχθεί ήταν το γεγονός ότι από την πλευρά του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ υπάρχει συζήτηση και πρόθεση για συγκέντρωση της λυματολάσπης στην Ξάνθη, θέμα που θα “ανοίξει” στο επόμενο διάστημα.

(Σ.Σ. 11 χρόνια μετά η εταιρεία ΦΥΣΙΣ ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει την εκκαθάρισή της, ενώ όλα τα έξοδα φυσικά επωμίστηκαν και πάλι στο Δήμο Ξάνθης, δηλαδή στους δημότες. Κι όσο για την συγκέντρωση της λυματολάσπης στη Ξάνθη… ιδού που ξαναέρχεται στο προσκήνιο...! Με την αξιοποίηση της πρώην βιομηχανίας Ζάχαρης. 20 εκεί "κολλημένος"..με τα στρέμματα που είχε αγοράσει απο την πρώην ΑΤΕ με διευθυντή τον Κυριάκο Κοντογιαννίδη...)

ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΕΣ ΞΥΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΣΕΠΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΣ

Με το παραπάνω θέμα βέβαια δεν ασχολήθηκε μόνο το προσκείμενο στον Θανάση Ξυνίδη (και στον Πούλιο) XanthiPress αλλά και άλλα τοπικά ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικό λοιπόν (σ.σ. Μιλάμε πάντα για την περίοδο 21-23 Ιανουαρίου 2011) και άλλο τοπικό Μέσον και διαβάστε το επίσης αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του:

«Ο Θανάσης Ξυνίδης πέρασε χθες στην επίθεση και με προσωπικές βολές κατά Τσέπελη, τον ρώτησε με ποια αρμοδιότητα, εμποδίζει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης στο ΦΥΣΙΣ Α.Ε. που βρίσκεται στη φάση εκποίησης των περιουσιακών του στοιχείων και με ποια αρμοδιότητα έρχεται σε επαφή με τους Προέδρους των γειτονικών ΔΕΥΑ και συμφωνεί να έρχεται για εναποθέτηση στη Ξάνθη, της λυματολάσπης από τους υπόλοιπους βιολογικούς καθαρισμούς!!!

«Αν δεν είστε έτοιμος αυτή τη στιγμή κύριε Δήμαρχε, ενημερωθείτε και απαντήστε μας υπεύθυνα…», ρώτησε τον εμβρόντητο Λάκη Στυλιανίδη ο Θανάσης Ξυνίδης αφήνοντας υπονοούμενα ότι «τον κύριο Τσέπελη τον ενδιαφέρει πρωτίστως να αξιοποιήσει τα δικά του χωράφια στη περιοχή, αγοράζοντας και αυτά που βγάζουμε τώρα σε εκποίηση (του ΦΥΣΙΣ) και δημιουργώντας έναν νέο Περιφερειακό ΧΥΤΑ (λυματολάσπης αυτή τη φορά) στη Ξάνθη μας!!!

Οι αποκαλύψεις Ξυνίδη δημιούργησαν έντονη αίσθηση, ενώ ο Δήμαρχος Ξάνθης έσπευσε αμέσως και «αδειάζοντας» τον Τσέπελη, έδωσε σαφή απάντηση λέγοντας ότι… «υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου, έχετε οριστεί κύριε Ξυνίδη εκκαθαριστές και θα πρέπει να προχωρήσετε γρήγορα στην ολοκλήρωσή της –(Πώληση των χωραφιών δίπλα στο ΧΥΤΑ και πώληση της άδειας επεξεργασίας του Προπανίου, δηλαδή στο οριστικό ΚΛΕΙΣΙΜΟ του ΦΥΣΙΣ»)!!! 

(σ.σ. Προσέξτε...Μιλάμε για τον Γενάρη του 2011!)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου