Μετωπική κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, εξελίσσεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναρωτήθηκε πού ο ΣΥΡΙΖΑ είδε λιτότητα, όταν – όπως είπε- ο προϋπολογισμός του 2022 δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μέτρο λιτότητας, αλλά αντιθέτως προβλέπει μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αποκρύπτει επιμελώς το κόστος του δικού του οικονομικού προγράμματος», μίλησε για σύγκρουση δύο κόσμων, αυτόν της σοβαρότητας, της συνέπειας , της διορατικότητας και της ειλικρίνειας που εκφράζει η κυβέρνηση και αυτόν της καλλιέργειας ψευδαισθήσεων, των ψεμάτων και του τυχοδιωκτισμού που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο νέο προϋπολογισμό, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι « είναι αναπτυξιακός, φιλοεπενδυτικός και κοινωνικά δίκαιος,συνδυάζοντας την οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική ανταποδοτικότητα και δικαιοσύνη , ενώ δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία». Αναφορικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, παρατήρησε ότι το κόστος τους υπεβαίνει το 1,1 δις ευρώ.

Από την πλευρά της η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδια τομεάρχης Έφη Αχτσιόγλου, έκανε λόγο για ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο της πανδημίας και της ακρίβειας, με τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο να φθάνει στο 3,4% που αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας για την χώρα μας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Αχτσιόγλου στις δαπάνες για την Υγεία, λέγοντας ότι υπάρχει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στο υπουργείο Υγείας καθώς και στις έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχολιάζοντας όσα ανέφερε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε ότι το 2022 οι δαπάνες Υγείας προϋπολογίζονται στα 11,7 δις ευρώ, που αντιστοιχούν στο 6,2% του ΑΕΠ, η κ.Αχτσιόγλου είπε ότι πρόκειται για λογιστικούς ακροβατισμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. «Το να πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, δηλώνει επάρκεια στη στήριξη της δημόσιας πολιτικής για την Υγεία;», αναρωτήθηκε η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου