Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βαρθολομαίου – Σακελλαροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Προεδρικό Μέγαρο είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Το απόγευμα η κυρία Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην τελετή παρουσίασης του τόμου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των τριάντα ετών της πατριαρχίας του.

Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου.

Η Προσφώνηση θα γίνει από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπλ. καθηγητής Χρήστος Γ. Καραγιάννης.

Η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου Α΄ θα έχει τίτλο τίτλο: «Θεολογία Διαλεγόμενη».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα τιμήσει την τελετή με την παρουσία της.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, το απόγευμα της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την εξάημερη παραμονή του στην Αθήνα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πάιατ έγραψε:

«Ήταν μεγάλη τιμή να συναντήσω τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, για να εκφράσω τα σέβη μου για την 30η επέτειο της θητείας του και συγχαρητήρια για τις ιστορικά επιτυχημένες επισκέψεις του στην Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ δεσμεύονται στη φιλία τους με την Ορθόδοξη Εκκλησία και την υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου