Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τα πλαστά πιστοποιητικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

  Με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, ζητά να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις καταγγελίες για πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης έναντι ποσού 500 ευρώ και rapid test έναντι αμοιβής, ακόμα και από φαρμακεία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που παρουσιάστηκαν σε ρεπορτάζ του Alpha, πολίτες επιδιώκουν να αγοράσουν όχι μόνο πλαστά πιστοποιητικά νόσησης ακόμα και από φαρμακεία αποτελέσματα rapid test, χωρίς να έχουν προβεί στον αντίστοιχο έλεγχο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ζητείται να ερευνηθούν αδικήματα όπως η κατά συναυτουργία τέλεση ή ηθική αυτουργία ή άμεση συνέργεια, στην σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), η υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού ( άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, η έκδοση ψευδών βεβαιώσεων ( άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και η  παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορονοιο ( άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

Στο στόχαστρο  της Εισαγγελίας θα βρεθούν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στην διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών.

Η Εισαγγελία προσδοκά επαγγελματίες και ιδιώτες να εμφανιστούν και να καταθέσουν ώστε να βοηθηθούν οι αρχές στην αποκάλυψη πιθανών κυκλωμάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου