Χάρισε ζωή σε 7 συνανθρώπους μας ο μικρός Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Ζωή σε επτά συνανθρώπους μας έδωσε ο 16χρονος Κωνσταντίνος από το Μεσολόγγι. Η διαδικασία λήψης των οργάνων του άτυχου νέου που νοσηλεύτηκε για περίπου μια εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες.

Ανήμερα της πανελλήνιας ημέρας δωρεάς οργάνων υλοποιήθηκε η απόφαση της οικογένειας του Κωνσταντίνου να  μεταμοσχευθούν τα όργανά του σε συνανθρώπους μας που δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες με ασθενοφόρα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Αθήνας καρδιά, πνεύμονες, νεφροί και μάτια ενώ το ήπαρ θα δοθεί σε λήπτη στη Θεσσαλονίκη.

Σε επικοινωνία που είχε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ  Γιάννης Καρβέλης με τους γονείς του παιδιού,  εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του παιδιού τους και παράλληλα τους συνεχάρη για τη μεγάλη προσφορά ζωής που έκαναν σε πολλούς ανθρώπους.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μίλησε στην ΕΡΤ Πάτρας ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, και έδωσε τα εύσημα στους γονείς του 16χρονου για τη γενναία απόφασή τους.  «Ο Κωνσταντίνος δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έδωσε όμως ζωή με το θάνατό του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας ο νεφρολόγος και πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Περικλής Δουζδαμπάνης, επιδοκίμασε την απόφαση της οικογένειας του 16χρονου Κωνσταντίνου που βρήκε τη δύναμη να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων και τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κίνησή τους να βρει κι άλλους μιμητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου