Ο Φάνης Παπαδάκης «ξεσκέπασε» πάλι τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ! Και ο Ι. Καμαρίδης ψήφισε την απόφαση 31/2017 για τους ΑΜΕΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Μεγάλη διάσταση πήρε το θέμα της καταγγελίας του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΕΑ κατά του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη, που αυθαίρετα και χωρίς απόφαση Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης, από το καλοκαίρι 2021, κατήργησαν τις εκπτώσεις στους λογαριασμούς για τους αναπήρους της Ξάνθης όπου είχαν δοθεί με αποφάσεις μάλιστα τόσο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης όσο και της διοίκησης της ΔΕΥΑΞ επί προεδρίας Μαρίνου Σδρέβανου που είχε υπογράψει για τη χορήγησή τους και ο νυν Πρόεδρος της εταιρίας Ιπποκράτης Καμαρίδης αλλά και ο Θανάσης Ξυνίδης ως εκπρόσωπος της Μείζονος αντιπολίτευσης στο τότε Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ). 

Υπενθυμίζουμε ότι στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφει η Πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ Ξάνθης Δήμητρα Κοτσάκη, ανέφερε επί λέξει μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Καταγγέλλουμε το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης, το Διευθυντή αυτής, καθώς και την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, διότι από τις αρχές καλοκαιριού τρέχοντος έτους 2021, κατά παράβαση της υπ’ αριθ. 31/2017 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 93/25-4- 2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με την οποία παρέχεται έκπτωση επί του αντιτίμου καταναλισκόμενου ύδατος στα άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80% ως και στα προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 80%, αρνούνται να παρέχουν την προβλεπόμενη έκπτωση εισάγοντας αυθαίρετα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία όμως δεν προβλέπονται στην ανωτέρω απόφαση», καταλήγοντας ως εξής: «Οι ανάπηροι και οι οικογένειες αυτών δεν είναι επαίτες, ούτε πένητες, αλλά ανάπηροι οι οποίοι χρήζουν στήριξης όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Αν οι εν λόγω κύριοι επιθυμούν να περιορίσουν τα μέτρα στήριξης των αναπήρων και των οικογενειών τους....Καλό είναι να γίνει ευρέως γνωστό επί ποιας Δημοτικής Αρχής ελήφθησαν μέτρα στήριξης των αναπήρων και των οικογενειών αυτών και επί ποιας αυτά αν δεν αναιρέθηκαν ουσιαστικά, πάντως περιορίστηκαν σημαντικά».

Το περίεργο της υπόθεσης;

Ότι ενώ το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία, η Πρόεδρος Δήμητρα Κοτσάκη έγινε κυριολεκτικά...άφαντη, μη θέλοντας προφανώς να δώσει συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί όπως φημολογείται, «ο Δήμαρχος Ξάνθης  Μ. Τσέπελης με τον οποίο κατέβηκε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του 2019», της είπε «μη το συνεχίζεις το θέμα, θα λυθεί από τη ΔΕΥΑΞ....», αδειάζοντας στην ουσία τον Πρόεδρο Ι. Καμαρίδη που είχε ψηφίσει, όπως προαναφέραμε, ως δημοτικός σύμβουλος την απόφαση 31/2017 επί δημαρχίας Χ. Δημαρχόπουλου.

Χθες μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ από την παράταξη «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» του Σ. Μελισσόπουλου, και Δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Φάνης Παπαδάκης, με αίτησή του ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την απόφαση της επιχείρησης να ΚΟΨΕΙ τις εκπτώσεις από τους αναπήρους της Ξάνθης, αναφέροντας τα παρακάτω:

«ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΡΟΣ Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης 

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Την Τετάρτη 10/11/2021 λάβαμε Δελτίο Τύπου–Καταγγελία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης σύμφωνα με το οποίο ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΣΥΛΗΒΔΗΝ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ και ο Διευθυντής αυτής αναφέροντας πως με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής: «κατά παράβαση της 31/2017 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξάνθης η οποία εγκρίθηκε από την υπ΄ αριθ. 93/25-4-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, αρνούμαστε να παρέχουμε την προβλεπόμενη έκπτωση εισάγοντας αυθαίρετα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία δεν προβλέπονται στην ανωτέρω απόφαση από τις αρχές καλοκαιριού τρέχοντος έτους 2021».

Σύμφωνα με την απόφαση 31/21-3-2017 με θέμα «Καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου για ευπαθείς ομάδες και άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80% με παροχή έκπτωσης επί του καταβαλλομένου αντιτίμου» το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: «Εγκρίνει την παροχή έκπτωσης μέχρι 70% επί του αντίτιμου καταναλισκόμενου ύδατος, στα άτομα με αναπηρία πάνω από 80% ή με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 80%. Η παροχή της έκπτωσης θα γίνεται με υποβολή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο και βεβαίωση του ΚΕΠΑ με την οποία θα αποδεικνύεται το ποσοστό αναπηρίας».

Παρακαλώ να μας απαντήσετε με ποιες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης αποφασίστηκε η κατάργηση των δύο παραπάνω αποφάσεων, ώστε να προχωρήσει η ΔΕΥΑΞ στην άρση της παραπάνω προβλεπόμενης έκπτωσης σε άτομα με αναπηρία, όπως καταγγέλλεται από τον αναφερόμενο σύλλογο. 

Εάν δεν υπάρχουν οι αποφάσεις αυτές, παρακαλώ να μας ενημερώσετε ποιος και γιατί έλαβε, σύμφωνα με την καταγγελία του αναφερόμενου συλλόγου, την αυθαίρετη απόφαση της άρσης αυτών , διότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα η μη εκτέλεση των αποφάσεων τόσο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ξάνθη 10 Νοεμβρίου 2021

Θεοφάνης Παπαδάκης

Μέλος Δ.Σ.  Δ.Ε.Υ.Α.   Ξάνθης

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ»



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου