Lock down τέλος ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης – Τι θα ισχύει

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οριστικό τέλος στα lockdown ακόμα και στα τοπικά ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Πλέον θα ανακοινώνεται μόνο ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο έτσι ώστε κάθε πολίτης να λαμβάνει μέτρα προστασίας και να γνωρίζει τον επιδημιολογικό κίνδυνο.Τα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο.

Η φιλοσοφία των νέων μέτρων προσανατολίζεται σε μία ανοιχτή κοινωνία που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους εμβολιασμένους να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να προστατεύσει τους ανεμβολίαστους, χωρίς όμως να τους επιβάλει επιπλέον περιορισμούς.

Αυτό που θα παραμείνει είναι τα μέτρα που ισχύουν για τους μεικτούς χώρους.

Στην παρούσα φάση, οι κλειστοί χώροι διασκέδασης συνεχίζουν να παραμένουν απαγορευτικοί για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, την ίδια ώρα που δίνονται επιπλέον ελευθερίες στους κλειστούς χώρους διασκέδασης για τους εμβολιασμένους και θα τους επιτρέπουν σύμφωνα με πληροφορίες να ζήσουν στιγμές διασκέδασης όπως πριν από την πανδημία.

Αυτά είναι:

η απαγόρευση στη μουσική,

η απαγόρευση στον χορό,

ο περιορισμός στο ωράριο, (η απαγόρευση μεταξύ 1:00 και 6:00 το πρωί θα καταργηθεί)

τα rapid test για οποιαδήποτε δραστηριότητα

οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με πληρότητα στο 100% της χωρητικότητας τους

και δεν θα είναι υποχρεωμένες να έχουν θαμώνες, μόνο «καθήμενους»

Τα παραπάνω ανοίγουν τον δρόμο σε πάσης φύσεως ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως είναι: συναυλίες, παραστάσεις, γάμοι, βαπτίσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, με μόνη προϋπόθεση: όλοι οι συμμετέχοντες να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, ή αναρρώσαντες από την Covid τους τελευταίους 6 μήνες.

Από την μεριά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν οι πολίτες επισημαίνοντας ότι στις περιοχές που υπάρχει μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη οι νοσηλείες είναι λιγότερες. Επίσης χτύπησε για μία ακόμη φορά το καμπανάκι για την Βόρεια Ελλάδα όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου