DIY scrub για λεία επιδερμίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η αρχή της νέας σεζόν είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να επωφεληθείτε από τα διαθέσιμα εποχιακά προϊόντα και να τα εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τις DIY συνταγές.

Ανάλογα με την εποχή, επιλέγουμε τα κατάλληλα συστατικά και δημιουργούμε scrubs για περιποίηση προσώπου ή σώματος.

Τα scrubs είναι must αυτήν την εποχή, που θέλουμε να καθαρίσουμε την επιδερμίδα μας και να διώξουμε κάθε ίχνος μαυρίσματος. Με την απολέπιση ουσιαστικά αποχαιρετούμε το ξηρό δέρμα, που είναι κατάλοιπο του καλοκαιριού, και αφήνουμε τους πόρους να αναπνεύσουν. Έτσι, η επιδερμίδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα νέα, ενυδατικά συστατικά που χρειάζεται αυτήν την εποχή.

Οι σπιτικές συνταγές για scrubs είναι εξαιρετικά απλές (και φθηνές!), για να τις φτιάξετε στο σπίτι. Χρειάζεστε ουσιαστικά λίγη ζάχαρη, αλάτι ή καφέ και λίγο λάδι για να μαλακώσετε και να ενυδατώσετε το δέρμα.

Τα scrubs σώματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετές φορές την εβδομάδα ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος.

Παρακάτω προτείνουμε 3 φθινοπωρινά DIY body scrubs ιδανικά για να αποκτήσετε την πιο απαλή, λαμπερή επιδερμίδα που είχατε ποτέ. Βασική προϋπόθεση μετά την απολέπιση, να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα, body butter ή κάποιο έλαιο σώματος.

Scrub σώματος με βανίλια, ζάχαρη και κανέλα

Αυτό το scrub σώματος είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και ηλικίες. Το άρωμα είναι ευχάριστο και όχι πολύ γλυκό.

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Ανάλογα με την επιθυμητή σύσταση μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο λάδι ή λιγότερη ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε το scrub σε βρεγμένο δέρμα, εστιάζοντας σε τραχιές περιοχές όπως αγκώνες και γόνατα.

Αποθηκεύστε το scrub σε αεροστεγές δοχείο και χρησιμοποιήστε το μέσα σε 2-3 εβδομάδες.

Scrub σώματος με γαρύφαλλο και καφέ

Το γαρύφαλλο είναι γνωστό για τις αντιμολυσματικές, αντιβακτηριακές και αντιικές του ιδιότητες. Για να μην αναφέρουμε το άρωμα του, το οποίο είναι παραδεισένιο με ξυλώδεις νότες μπαχαρικών αλλά και ένα αίσθημα γλυκύτητας.

Σε έναν μύλο καφέ, συνδυάστε τους κόκκους καφέ, τη ζάχαρη και το γαρίφαλο και αλέστε μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή σύσταση. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε αργά το λάδι στο μείγμα των κόκκων του καφέ και ανακατέψτε για να ομοιογενοποιηθεί. Αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Χρησιμοποιήστε το scrub σε βρεγμένο δέρμα, εστιάζοντας σε τραχιές περιοχές, όπως αγκώνες και γόνατα. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με πετσέτα. Μετά το scrub εφαρμόστε μια ενυδατική ενυδατική κρέμα σώματος για έξτρα ενυδάτωση.

Citrus Salt

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα το φθινόπωρο είναι τα εσπεριδοειδή. Από τα πορτοκάλια έως τα γκρέιπφρουτ και τα μανταρίνια, οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Το scrub που ακολουθεί είναι χαλαρωτικό και ανακουφιστικό. Το φυσικό αναζωογονητικό άρωμα από το ξύσμα εσπεριδοειδών θα σας προσφέρει τρομερή ενέργεια.

Συνδυάστε το θαλασσινό αλάτι και το λάδι, ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το κουταλάκι με το ξύσμα και ανακατέψτε. Το διατηρείτε σε σκεπασμένο βάζο και χρησιμοποιείτε όσο χρειάζεται σε όλο σας το σώμα. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με πετσέτα.

Ακολουθήστε με μια ενυδατική ενυδατική κρέμα σώματος για βέλτιστη ενυδάτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου