Εκτός οι δέκα πρέσβεις από τις εορταστικές εκδηλώσεις της Τουρκίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ αλλά και άλλων εφημερίδων και ενημερωτικών, «οι 10 πρεσβευτές δυτικών χωρών που είχαν ζητήσει την αποφυλάκιση του ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα,  δεν προσκλήθηκαν στην τελετή συγχαρητηρίων που έγινε νωρίτερα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα για τη σημερινή 98η εθνική επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως κάθε χρόνο ο Πρόεδρος του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέχθηκε τα συγχαρητήρια στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο αλλά οι 10 πρέσβεις όπου συμπεριλαμβάνονταν οι πρέσβεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Καναδά, δεν ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων. Όπως έγινε γνωστό, οι πρέσβεις ειδοποιήθηκαν εκ των προτέρων ότι δεν θα προσκληθούν στην τελετή.

Η κατ εξοχήν φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ μάλιστα δημοσιεύει και σήμερα τις φωτογραφίες των 10 πρέσβεων με τίτλο «Αυτό το τεφτέρι δεν έχει κλείσει» όπου αναφέρει ότι αν και αποφεύχθηκε η κρίση του να κηρυχτούν  οι 10 πρέσβεις «persona non grata», οι διπλωμάτες που υπέγραψαν την κοινή δήλωση για τον Καβάλα θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην τέλεση των καθηκόντων τους και θα «αγνοούνται» από την τουρκική γραφειοκρατία

Τέτοιες ενέργειες, όπως η κοινή δήλωση, αναφέρει η εφημερίδα δεν ξεχνιούνται εύκολα. Κατά συνέπεια, οι πρεσβευτές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν  πολλές δυσκολίες όπως καθυστερήσεις διεκπεραίωσης των αιτημάτων τους, δυσκολίες στα αιτήματα για συνάντηση τους με τούρκους εκπροσώπους, επιβράδυνση στις διαδικασίες διορισμού τους κτλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου