Δένδιας: Θα προτιμούσα μία διαφορετική Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Νηφάλιο και ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου, Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ (Nayef Falah M. Al-Hajraf).Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι δεν ικανοποιείται να απαριθμεί τον μακρύ κατάλογο των αναρίθμητων παραβιάσεων από την Άγκυρα και πως θα προτιμούσε μια σύγχρονη Τουρκία αλλά αυτή πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον γ.γ. του Συνδέσμου για την τουρκική προκλητικότητα και αναφέρθηκε στις προκλήσεις και παραβιάσεις στην Κύπρο, στο casus belli και στη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη και σε άλλες 5 χώρες.

«Δεν μου κάνει καμία ικανοποίηση να επαναλαμβάνω τον μακρύτατο διάλογο των τουρκικών προκλήσεων», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας: «Θα προτιμούσα να μιλάω για μια Τουρκία, ως μια χώρα υπόδειγμα που ασπάζεται το Διεθνές Δίκαιο και τις αξίες μας. Μια χώρα με εκσυγχρονιστική ευρωπαϊκή πορεία. Και πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή είναι η βούληση μεγάλου μέρους της τουρκικής κοινωνίας».

«Θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να μιλήσω για μια Τουρκία που δεν θα αποτελούσε απειλή για την Ελλάδα, που δε θα είχε εκπέμψει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας, που δε θα απειλούσε την ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Όμως για να μιλήσω γι’ αυτή την Τουρκία, πρέπει να δημιουργηθεί αυτή η Τουρκία. Η Τουρκία που βλέπουμε δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να είναι, η συμπεριφορά της δεν είναι η συμπεριφορά που θα επιθυμούσαμε να υπάρχει. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι αυτό που καθημερινά βιώνουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου