Όχι στη συγχώνευση σχολικών τμημάτων από ΑΔΕΔΥ, που συμπαραστέκεται στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Η απόφαση του υπουργείου παιδείας υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση και συμβάλει στην υπερμετάδοση του κορονοϊού, όπως διατείνονται

Χαράλαμπος Ευστρατίου:

«Δεν είναι δυνατόν, όταν μιλάμε για δωρεάν ποιοτική παιδεία, να γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων με αρνητικές εκπαιδευτικές συνέπειες, που θα αναγκάσουν τους γονείς να στραφούν προς τα ιδιωτικά σχολεία…»

  Στο πλευρό των εκπαιδευτικών τάσσεται, για άλλη μια φορά, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στον αγώνα που δίνουν κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων σε όλα τα σχολεία, όπως αποφάσισε αιφνιδιαστικά το υπουργείο παιδείας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

  «Δεν είναι δυνατόν, όταν μιλάμε για δωρεάν ποιοτική παιδεία, να γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων με αρνητικές εκπαιδευτικές συνέπειες, που θα αναγκάσουν τους γονείς να στραφούν προς τα ιδιωτικά σχολεία…» σχολιάζει, χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κύριος Χαράλαμπος Ευστρατίου, επισημαίνοντας ότι, «η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο ενός γενικότερου αγώνα που έχει σκοπό να προστατεύσει τη δωρεάν δημόσια παιδεία με παιδαγωγικούς όρους…».

  Αναλυτικότερα, αντιδράσεις καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα για τις γενικευμένες συγχωνεύσεις που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους και εν μέσω πανδημίας.

  Μάλιστα, αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις τοπικές κοινωνίες με τους συλλόγους γονέων και τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών να υψώνουν τη «φωνή» διαμαρτυρίας.

  Όπως σημειώνουν οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί και γονείς, πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση του υπουργείου, όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την παιδαγωγική επιστήμη, οι μαθητές, που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους, να υποχρεωθούν στην αλλαγή εκπαιδευτικού και τμήματος με δυσχερέστερες συνθήκες, καθώς μιλάμε για συγχωνεύσεις τμημάτων. Παράλληλα, πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, ανατρέποντας έτσι τον εργασιακό και οικογενειακό τους προγραμματισμό. Ένα μήνα και πλέον μετά την έναρξη του σχολικού έτους, και μετά από 2 χρόνια πανδημίας, σε μια συγκυρία που τα μαθησιακά κενά των μαθητών είναι τεράστια, τα τμήματα να διογκώνονται για να καλυφθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε βάρος των μαθησιακών κενών των μαθητών. Μια διαδικασία, που εκτός των άλλων, συμβάλει στην υπερμετάδοση του κορονοϊού στα σχολεία, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, όπως καταγγέλλουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου