Τι να ΜΗΝ κάνεις μετά από ένα επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Εχουμε μάθει να κάνουμε τον τέλειο καθαρισμό προσώπου στο σπίτι, όμως μία φορά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χρειάζεται και η συνδρομή μίας ειδικού. Χάρη στις γνώσεις, τα εργαλεία και τις συνθέσεις που χρησιμοποιεί προσφέρει τα ύψιστα οφέλη της διαδικασίας στην επιδερμίδα μας: Απομάκρυνση του σμήγματος, διάνοιξη των πόρων, καλύτερη μικροκυκλοφορία και οξυγόνωση, ενυδάτωση σε βάθος, καλύτερη όψη και υφή στην επιδερμίδα. Ωστόσο για να παρατείνουμε τα αποτελέσματα του επαγγελματικού καθαρισμού, καλό είναι να αποφύγουμε τα παρακάτω:

Δεν «πειράζουμε» το δέρμα μας

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η αισθητικός ενίοτε πιέζει τυχόν σπυράκια και μαύρα στίγματα. Σε περίπτωση που μετά από λίγες μέρες παρατηρήσουμε ότι κάποιο ακόμα σχηματίζεται ή έρχεται στην επιφάνεια, δεν το πειράζουμε γιατί μπορεί να προκληθεί ερεθισμός ή τραυματισμός, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και ουλή.

Αποφεύγουμε το βαρύ μακιγιάζ και τα καλλυντικά

Αν το πρόσωπό μας είναι ερεθισμένο από μία απολέπιση που κάναμε ή από τις εξαγωγές των ατελειών (σπυράκια, μαύρα στίγματα), καλό είναι να κάνουμε ένα διάλειμμα μίας μέρας από τη συνηθισμένη μας ρουτίνα περιποίησης. Κι αυτό γιατί μετά τον καθαρισμό, οι πόροι μας είναι ανοιχτοί και πιο επιρρεπείς σε βακτήρια.

Αποφεύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες

Μετά τη διαδικασία αποφεύγουμε το ζεστό νερό και γενικότερα το πολύ ζεστό περιβάλλον. Μπορεί να ακούγεται δελεαστικό να κάνουμε σάουνα ή χαμάμ στο σπα ή το ινστιτούτο που θα επισκεφθούμε. Ωστόσο καλό είναι να τα απολαύσουμε πριν από τον καθαρισμό. Και αυτό γιατί το δέρμα μας έχει ήδη εκτεθεί σε υψηλή θερμοκρασία (ατμός), και επιπλέον ζέστη μπορεί να προκαλέσει ευαισθησίες και σπασμένα αγγεία.

Αναβάλλουμε την προπόνησή μας για την επόμενη μέρα

Για τον ίδιο λόγο με τον παραπάνω, αποφεύγουμε την γυμναστική την ίδια μέρα μετά τον καθαρισμό. Η ζέστη και ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα που έχει υποστεί απολέπιση.

Αποφεύγουμε να κάνουμε απολέπιση σπίτι τουλάχιστον για 3 μέρες

Η υπερβολική απολέπιση, είτε η μηχανική (με κόκκους) είτε η χημική (με οξέα) καταστρέφει τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας αλλοιώνοντας το pH της. Ετσι γίνεται επιρρεπής σε βακτήρια, ερεθισμούς και μολύνσεις.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου