Αίσχος! Με απόφαση ΤΣΑΛΙΚΑΚΗ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, ΟΡΓΗ Γ. Τσιτιρίδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 Απόφαση βόμβα και ΑΙΣΧΟΣ! Αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών  Ιατρείων των Νομών Ξάνθης, Δράμας, Ροδόπης και Έβρου από 1 Νοεμβρίου 2021, μετά από απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης. Και στην ουσία, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ το Κέντρο Υγείας Αβδήρων σε....ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ!!! 

Σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη την Τετάρτη 26/10/2021 και “λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα και τις έκτακτες υγεινομικές ανάγκες από την έκρηξη της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  και προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι δομές υγείας τροποποιείται η λειτουργία για τις εξής δομές:

α) Αναστολή λειτουργίας του Αγροτικών Ιατρείων των νομών Δράμας, Ξανθης, Ροδόπης και Έβρου.

β) Τροποποίηση λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Αβδήρων και Παρανεστίων με λειτουργία τους από Δευτέρα-Παρασκευή 7π.μ. -3 μ.μ.

γ) Τροποποίηση λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Φερών με λειτουργία τους από Δευτέρα-Παρασκευή 7π.μ. -3 μ.μ.

Οι αλλαγές θα ισχύουν από την 1η Νοεμβρίου ώς και το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση.

  ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ! 

Ήδη ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης ετοιμάζεται να φέρει εκτάκτως το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλοντας την απόφαση της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης και να στείλει σχετική επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ.Πλεύρη που έχει ωστόσο ενημερωθεί για τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Δήμου Αβδήρων και το θέμα έχει πάρει τεράστια διάσταση. 

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί και η αδιαφορία των τριών βουλευτών του Νομού Ξάνθης και ιδίως του Κυβερνητικού βουλευτή και γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη που παραμένει πανταχού....απών για μια ακόμη φορά!! 

Για το παραπάνω θέμα θα μιλήσει την Παρασκευή στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv και ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, που σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δεν έκρυψε την απογοήτευση και οργή του για την απόφαση. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, «θα εξυπηρετεί από 1/11/2021 μόνο κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας ασθενείς με χρόνια και επείγοντα προβλήματα υγείας»!!! Στην ουσία δηλαδή μετατρέπεται σε....ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ!! 

Αλήθεια ο Υπουργός Υγείας κ.Πλεύρης τι λέει για όλα αυτά; Είναι δυνατον να υποβαθμίζεται με τον τρόπο αυτό η υγεία των δημοτών του πιο ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ (Αβδήρων) σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ; Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος δεν θα πάρει θέση;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΥ ΑΒΔΗΡΩΝ έχει ως εξής:

Αναστολή λειτουργίας Περιφερειακών Ιατρείων και ΚΥ Αβδήρων από 1 Νοεμβρίου 2021

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως με την απόφαση με αρ πρωτ  44770/27-10-2021 του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας -Θράκης κ. Τσαλικάκη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Περιφερειακών Ιατρείων των Νομών Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.  

Επίσης τροποποιείται  η λειτουργία του ΚΥ Αβδήρων Ξάνθης με νέα λειτουργία από Δευτέρα ως Παρασκευή 7.00 με 15.00 από 1/11/2021 ως 31/12/2021.

Παρακαλώ να ενημερώσετε τους πολίτες του Νομού Ξάνθης ότι για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 το ΚΥ Αβδήρων θα εξυπηρετεί μόνο κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας ασθενείς με χρόνια και επείγοντα προβλήματα υγείας και το εμβολιαστικό κέντρο και δεν θα εφημερεύει καθόλου καθώς θα είναι κλειστό από τις 15.00 ως τις 7.00 το πρωί καθημερινές και ολόκληρα τα Σαββατοκύριακα. Καλούνται οι ασθενείς της περιοχής μας για τη χρόνια συνταγογράφηση των φαρμάκων τους να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2541355401 του ΚΥ Αβδήρων και για επείγοντα προβλήματά τους μετά τις 15.00 στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Άβδηρα 27/10/21

Η Δ/νση του ΚΥ Αβδήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου