Αγιασμός στις Σχολές Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. της Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στο πλαίσιο της έναρξης του νέου εκπαιδευτικού έτους 2021-2022, τελέστηκε αγιασμός από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θρησκευτικού Ελληνικής Αστυνομίας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη – Αστυνόμο Β΄ π. Αλέξιο Κουρτέση στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.

  Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, στον οποίο παρέστησαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Τζουβάνας, η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας, καθώς και αξιωματικοί και στελέχη των Σχολών.

  Μετά το πέρας του αγιασμού ο Πανοσιολογιώτατος, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και ευχήθηκαν στους Δόκιμους Υπαστυνόμους για το νέο εκπαιδευτικό έτος.

  Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν τελετές αγιασμού στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.

 Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής παρευρέθη ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Βλάχος και ο Αναπληρωτής Διοικητή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ελευθεριάδης, καθώς και στελέχη.


Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου παρέστη ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Βλάχος και η Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων, Αστυνόμος Α’ Αναστασία Πουρναρά, ενώ στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, ο Διοικητής Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σπυρίδων Γερμανάκης, αλλά και στελέχη των Σχολών.

  Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων, ενώ η Σχολή Αστυφυλάκων ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  Αποστολή των Σχολών είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου