Περιφερειακή Σύνθεση: Πρόταση για συζήτηση “Πρόγραμμα ενίσχυσης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης”

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Με επιστολή της προς τον κον Χρήστο Παπαθεοδώρου Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, η Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη, την οποία κοινοποιεί και Γραφείο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας καθώς και σε όλα τα μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, καταθέτει αίτημα συμπερίληψης προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου του μηνός Οκτωβρίου για το Πρόγραμμα ενίσχυσης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης.


Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κε Παπαθεοδώρου,

Με την παρούσα επιστολή θέτω υπόψη σας την πρότασή μου -που αποτελεί πρόταση και της παράταξης στην οποία ανήκω αφού συνυπογράφεται και από τον κο Τοψίδη- για συμπερίληψη συγκεκριμένου θέματος στην ημερήσια διάταξη της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα οριστεί για τον μήνα Οκτώβριο.

Το θέμα αφορά την Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μέσω χρηματοδότησης από τον άξονα RIS3.

Ως παράταξη εκτιμούμε ότι θα ήταν χρήσιμη μία συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος στην ημερήσια διάταξη και στο τέλος της επιστολής επισυνάπτω μία ενδεικτική εισήγηση προς τους συναδέλφους.

Με την πεποίθηση ότι το αίτημα μας θα τύχει θετικής ανταπόκρισης, αναμένω την απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Χριστόδουλος Τοψίδης

Επικεφαλής παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση»

Φελίνα Καζάκου


Παράρτημα: Ενδεικτικής εισήγηση επί του προτεινόμενου θέματος

Πρόγραμμα ενίσχυσης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Το πρόγραμμα θα αφορά την αυτοαπασχόληση γυναικών και συγκεκριμένα την ίδρυση νέων και εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης

 Σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών για αυτοαπασχόληση και την ίδρυση και εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων. Η υποστήριξη της αυτοαπασχόλησης και της επιχειρηματικότητας θα αφορά αποκλειστικά τους τομείς προτεραιότητας της RIS3 στην Περιφέρεια μας.

Δικαιούχοι θα είναι άνεργες γυναίκες, πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες  ατομικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που η πλειοψηφία των μετόχων είναι γυναίκες ή συνεργατικά σχήματα και γυναικείοι  συνεταιρισμοί. 

 Στόχος και απώτερος σκοπός  της πρότασης μου είναι να δώσει η ΠΑΜΘ μέσω των εργαλείων που διαθέτει  τις ευκαιρίες απασχόλησης, να ενισχύσει την κοινωνική ένταξη, να καταπολεμήσει τη φτώχεια και να αναπτύξει ενεργές, συνολικές και βιώσιμες πολιτικές ένταξης σύμφωνα με τις αρχές της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι βέβαιο ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο και η ανεργία στις γυναίκες καλπάζει, κυρίως στην περιφέρεια μας όπου τα ποσοστά αυξάνονται συνεχώς και ως συνέπεια της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου θα συμβάλει στην προαγωγή υψηλού επιπέδου απασχόλησης, την εγγύηση επαρκούς κοινωνικής προστασίας, και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και στην ισότιμη συμμετοχή των φύλων στην τοπική επιχειρηματικότητα”


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου