Οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών- Μητσοτάκης: Κάνετε πολιτική με ψέματα – Τσίπρας: Χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απάντησε για το 12% των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. «Η απάντηση είναι ότι αρρωσταίνουν αλλά με ελαφρότερα συμπτώματα. Η πιθανότητα να αρρωστήσει κάποιος εμβολιασμένος σοβαρά είναι η ίδια με την εποχική γρίπη. Δεν θυμάμαι να κλείνουμε την χώρα και θα σας παρακαλούσα αυτό το επιχείρημα να μην το χρησιμοποιήσετε. Εκτός και αν θέλετε να αυξήσετε την καταλληλότητα για πρωθυπουργός στους ανεμβολίαστους».

Είμαστε 20οι στον εμβολιασμό στην ΕΕ και δεν είμαστε ευχαριστημένοι, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και θέλουμε να αυξήσουμε το ποσοστό με διάφορους τρόπους

«Το καταλυτικό επιχείρημα είναι ένα. Και γι’ αυτό επιμένω στο ποσοστό 88%. Αν δεν εμβολιαστείτε κινδυνεύετε σοβαρά να καταλήξετε σε μια ΜΕΘ ή και να χάσετε την ζωή σας. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες της προσωπικής του επιλογής. Επιλέγουν εκατομμύρια συμπολίτες μας να μην εμβολιαστούν και πρέπει να τους προστατεύσουμε. Δεν το κάνουμε για να τους τιμωρήσουμε αλλά για να τους προστατεύσουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μπορείτε να έρχεστε εδώ και να αμφισβητείτε τα πραγματικά δεδομένα. Διπλασιάσαμε τις ΜΕΘ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάντε μια βόλτα στα μεγάλα μας νοσοκομεία και δείτε τις νέες ΜΕΘ. Αυτά δεν έγιναν εν μέσω κορονοϊού; Είναι αλήθεια. Είναι μια παρακαταθήκη για το ΕΣΥ και θα μείνουν και μετά τον covid. Ο κορονοϊός ήταν η ευκαιρία για μια μεγάλη κινητοποίηση. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε εδώ και να μηδενίζουμε. Τα σχολεία άνοιξαν υποδειγματικά. Τα παιδιά είναι πειθαρχημένα και σήμερα έχουμε λιγότερα κρούσματα στις ηλικίες αυτές από ότι είχαμε τον Αύγουστο. Θέλατε να είναι κλειστά τα πανεπιστήμια;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η μάσκα είναι απαραίτητη και «ποτέ δεν είπαμε βγάλτε τις μάσκες. Εμείς δεν θα αφήσαμε όλα ελεύθερα. Βάλαμε ένα πλαίσιο. Αν πιστεύετε ότι το πλαίσιο είναι χαλαρό εισηγείστε lockdown; Εξηγήστε μας. Είτε προς την μια πλευρά θα μπατάρετε, είτε προς την άλλη. Προστατεύουμε τους ανεμβολίαστους αλλά τους θέτουμε όλους προ των ευθυνών μας. Μου είναι αδιανόητο να υπάρχουν υγειονομικοί που είναι ανεμβολίαστοι. Θα μείνουν σε διαθεσιμότητα».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην παρουσιάζει στοιχεία από το ληξιαρχείο και τόνισε ότι υπάρχουν δεδομένα από το 2020 που δείχνουν ότι δεν έχει αυξηθεί η θνητότητα.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός απάντησε στις κατηγορίες για την δημιουργία καθεστώτος γιατί επέλεξε να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ για την καμπάνια του εμβολιασμού. Αν όντως κάποιοι ξεφεύγουν από τα κανάλια παρεμβαίνει το ΕΣΡ και επιβάλλει πρόστιμα. Αν λέτε ότι εμείς στηρίζουμε αντιεμβολιαστές αυτό το επιχείρημα δεν αντέχει σε κριτική.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εξεταστική και τόνισε ότι όταν το αντικείμενο της συζήτησης είναι το πως η κυβέρνηση χειραγωγεί εταιρείες δημοσκοπήσεων θα ήταν σωστό η έρευνα να πάει από το 2015. «Προτείνω, να συμφωνήσουμε σε μια ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο για να ερευνηθεί η χειραγώγηση δημοσκοπήσεων από το 2015 έως το 2021. Και εκεί κ. Τσίπρα θα τα ψάξουμε όλα. Όσο γνωρίζω στην χώρα έχουν γίνει 300 δημοσκοπήσεις από όταν εξελέγην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλες ήταν κοντά στο ποσοστό του αποτελέσματος των εκλογών εκτός από μια», και έδειξε το Documento. Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε με 8 και 10 μονάδες τις εκλογές. Χάσατε γιατί το επέλεξε ο ελληνικός λαός».

«Πολιτική με ψέμματα για να παρουσιάσετε ψευδή εικόνα της πραγματικότητας είναι επικίνδυνη για την χώρα. Πληρώσαμε επί μια δεκαετία τα ψέμματα και τις αυταπάτες. Αν πρέπει να επενδύετε συνεχώς στην ένταση και την καταστροφή και να λέτε όχι σε όλα συνεχίστε να το κάνετε. Δεν σας κάνει καλό. Όλοι το ξέρουν σε αυτή την αίθουσα. Δυστυχώς όμως δεν είναι αυτή αντιπολίτευση που αξίζει στην χώρα. Ως προωθυπουργός θα κάνω τα πάντα για να αφήσω την τοξικότητα στο περιθώριο», τόνισε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

Η δευτερολογία Τσίπρα

Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για συγκρότηση όταν έκανε την πιο ασυνάρτηση και ασυγκρότητη ομιλία από τότε που τον θυμάμαι στην θέση του πρωθυπουργού, είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. «Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τα μέτρα», είπε ο κ. Τσίπρας «και ζητήσαμε μέχρι και σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και είπατε όχι σε όλα. Σε ποια χώρα ζείτε κ. Μητσοτάκη;»

Ρώτησε μάλιστα τον πρωθυπουργό αν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές του. Ζήτησε απολογισμό του τι πέτυχε η καμπάνια και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αδιόρθωτο. Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός είχε απαξιωτικό ύφος και τον κατηγόρησε ότι δεν έχει στοιχεία προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός πιάνεται αδιάβαστος. «Είστε αδαής και αλαζόνας, έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο», είπε σε μια έκρηξη ο κ. Τσίπρας και στην συνέχεια ζήτησε να σβηστούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί.

Ρώτησε αν υπάρχει σχέδιο για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και γιατί στην βόρεια Ελλάδα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα. Τόνισε ακόμα ότι η μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πρεσβεύει πως το εμβόλιο δεν είναι το μόνο μας όπλο. «Καλλιεργείτε ένα κλίμα ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς. Δεν μιλάτε με τον κ. Μπουρλά να σας πει για το Ισραήλ;», είπε ακόμα.

Για το θέμα της καμπάνιας, ο κ. Τσίπρας είπε «εσείς δεν κάνατε καμπάνια αλλά βρήκατε μια ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση. Για να χτίσετε το καθεστώς σας. Αξιοποιήσατε την πανδημία ως μια ευκαιρία για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο κ. Κουρτς ήταν ένα μαθητούδι δίπλα σας».

Ρώτησε τον πρωθυπουργό ακόμα: «Δώσατε πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για την πανδημία και ζητήσατε από τους πολίτες να εμβολιαστούν και είμαστε στην τελευταία θέση στους εμβολιασμούς. Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν σε κανάλια της περιφέρειας να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις και να λένε ανοησίες. Γίνεται προκαταρκτική εξέταση και εσείς μέσω της λίστας Πέτσα που είναι λίστα Μητσοτάκη χρηματοδοτούσατε μέσα που είχαν στο πρόγραμμά τους ψεκασμένους. Με τι κριτήρια δώσατε 20.000 στο ΒΕΡΓΙΝΑTV; Εκεί λένε ότι Σόρος και Γκέιτς χρησιμοποιούν τον κορονοϊό. Με τι κριτήρια χρηματοδοτήσατε κανάλια στην περιφέρεια που είναι κατά της χρήσης μάσκας και εμβολιασμού. Γιατί δώσατε 16.000 ευρώ σε κανάλι της Θράκης που έλεγε ότι στόχος της πανδημίας είναι να σκοτωθούν χιλιάδες παιδιά για να παραχθεί ανδρενόχωμα. Χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους και έρχεστε και λέτε μετά ότι φταίει η αντιπολίτευση».

Ρώτησε για ακόμα μια φορά τον πρωθυπουργό γιατί άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζει την πανδημία με ελαφρότητα και πολιτική σκοπιμότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου