Αισιόδοξο το μήνυμα καλωσορίσματος του οικοδεσπότη Ντράγκι στη σύνοδο των ισχυρών

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Όπως συνηθίζεται, η G20 επιβάλλει την “οικογενειακή φωτογραφία” με όλους τους ηγέτες. Ύστερα όμως από αυτήν, οι ίδιοι έσπευσαν να ποζάρουν σε μια δεύτερη φωτογράφιση, αυτή τη φορά με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους ηγέτες. Η φωτογραφία εισπράχθηκε ως μια θερμή χειρονομία και σχολιάστηκε πολύ θετικά από τους δημοσιογράφους της Αίθουσας Τύπου της G20, όπου βρίσκεται η ΕΡΤ.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός άνοιξε την ομιλία του με χαιρετιστήριο μήνυμα, λέγοντας πως “σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, μπορούμε επιτέλους να δούμε το μέλλον με μεγάλη – ή με λίγη – αισιοδοξία”.

Μιλώντας για το θέμα των εμβολίων, ο Draghi είπε πως “ οι επιτυχημένες εκστρατείες εμβολιασμού και η συντονισμένη δράση από τις Κυβερνήσεις και τις Κεντρικές Τράπεζες επέτρεψαν στην παγκόσμια οικονομία να ανακάμψει” και πως “πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην έρευνα” των εμβολίων.

Σημειωτέον, ο Ιταλός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της πολύ χαμηλής τάσης των εμβολιασμών στις φτωχότερες χώρες. “Σε χώρες υψηλού εισοδήματος, περισσότερο από το 70% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση. Στις φτωχότερες το ποσοστό αυτό πέφτει περίπου στο 3%” και υπογράμμισε πως “αυτές οι διαφορές είναι ηθικά απαράδεκτες και υπονομεύουν την παγκόσμια ανάκαμψη” δήλωσε ο Draghi.

Ο Ιταλός οικοδεσπότης δήλωσε πως “είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου του ΠΟΥ για εμβολιασμό του 40% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το τέλος του 2021” και σημείωσε πως “τώρα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε στο 70% μέχρι τα μέσα του 2022”.

Επίσης, ο Mario Draghi τόνισε το ρόλο της Ιταλίας ως προεδρεύουσας χώρας της G20, η οποία “εργάστηκε για να προωθήσει μια πιο δίκαιη ανάκαμψη” και υπενθύμισε πως “η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την Υγεία στη Ρώμη (Global Health Summit του Μαΐου) είδε χώρες και εταιρείες να δεσμεύονται γενναιόδωρα για την προμήθεια εμβολίων στις φτωχότερες χώρες: πρέπει να φροντίσουμε να τις τιμούμε τώρα”.

Τέλος, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Draghi τόνισε πως “καταλήξαμε σε μια ιστορική συμφωνία για ένα δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό Διεθνές Φορολογικό Σύστημα” και υπογράμμισε πως όλα αυτά τα αποτελέσματα “είναι μια ισχυρή υπενθύμιση του τι μπορούμε να επιτύχουμε συλλογικά”.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου