Αυτές οι συνήθειες που πρέπει να αποφύγουν οι έφηβοι

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Κακή διατροφή

Εάν το παιδί σας προτιμά τις τηγανιτές πατάτες από τα φρούτα, δεν είναι το μόνο. Στην πραγματικότητα λίγοι είναι οι άνθρωποι που δεν αγαπούν το φαγητό «απ’εξώ» αλλά είναι σημαντικό να τρώει και σπιτικά γεύματα, με όλα τα απαραίτητα για την ανάπτυξή του θρεπτικά συστατικά. Ενθαρρύνετε την επιλογή περισσότερων υγιεινών γευμάτων, που θα θωρακίσουν τον οργανισμό του, γεμίζοντας το ενέργεια.

Αποποίηση των ευθυνών

Το παιδί φθάνοντας την εφηβική ηλικία, θα πρέπει να ξεκινήσει να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του όπως και τις συνέπειες που έπονται. Εάν τείνει να κατηγορεί τους άλλους για όλα όσα μπορεί να πηγαίνουν στραβά, θα ήταν καλό να το ενθαρρύνετε να αφιερώσει λίγο χρόνο για να αναλογιστεί τις δικές του ενέργειες και το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Ένας τρόπος για να ξεκινήσει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του είναι του υπενθυμίζετε φωναχτά τι πρόκειται να συμβεί αν δεν μαζέψει το δωμάτιό του, αν δεν διαβάσει ή εάν γυρίσει πιο αργά από την ώρα που συμφωνήσατε.

Ασταμάτητη γκρίνια

Αν παρατηρείτε ότι το παιδί σας δεν βλέπει τα πράγματα θετικά, τότε μάλλον έχει έρθει η στιγμή να το βοηθήσετε να πραγματοποιήσει μια προσαρμογή στάσης γιατί διαφορετικά τα εφηβικά χρόνια θα είναι πιο δύσκολα. Προσπαθήστε να επισημαίνετε το θετικά στοιχεία σε οποιαδήποτε κατάσταση και δώστε του να καταλάβει ότι εκείνο επιλέγει τον τρόπο που θα αντιδράσει σε κάθε συμβάν. Έχετε κατά νου, να είστε και εσείς οι ίδιοι θετικοί, μιας και τα παιδιά μαθαίνουν πολλά περισσότερα από τις πράξεις που βλέπουν και όχι από τα λόγια που ακούν.

Δεν κοιμάται νωρίς

Είναι σημαντικό να κοιμάται σχετικά νωρίς το βράδυ, ώστε να ξεκουράζεται και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για την επόμενη ημέρα. Ορίστε ένα αυστηρό πρόγραμμα ύπνου, όπου μετά από μια ορισμένη ώρα η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών θα σταματά, προκειμένου να χαλαρώνει και να μην αποσπάται από το φως των οθονών, που μπορεί να το κρατά άγρυπνο.

Ψέματα

Είναι δύσκολη η στιγμή που ένας γονιός αντιλαμβάνεται ότι το παιδί του λέει ψέματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ειδικά οι έφηβοι ενδέχεται να αποκρύψουν την αλήθεια επειδή έχουν κάνει κάτι που δεν θα έπρεπε, δεν θέλουν να σας αναστατώσουν ή να σας στεναχωρήσουν ή απλά επειδή δοκιμάζουν τα όρια τους. Κρίνεται απαραίτητο να εξηγήσετε γιατί είναι σημαντικό να λένε πάντα την αλήθεια και πως τα ψέματα μπορούν καταστρέψουν την εμπιστοσύνη σε μια σχέση.

Πηγή: imommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου