Κεραμέως: Με 3.000 λιγότερα κρούσματα σε ηλικίες 4-18 ετών έκλεισε ο Σεπτέμβριος

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«6-7 τμήματα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων στα πάνω από 80.000 της επικράτειας»

Λιγότερα κατά 3.000 ήταν τα κρούσματα στα σχολεία στα παιδιά ηλικίας 4-18 τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, που ξεπέρασαν τις 17.000, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

  Σύμφωνα με την υπουργό, αυξάνονται τα τεστ για να περιοριστεί η διασπορά, και πρόκειται για αυστηρό πρωτόκολλο που κοστίζει πολύ στο κράτος καθώς η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος ανέρχεται σε 7 τεστ την εβδομάδα. Η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για τον «πλέον αποτελεσματικό τρόπο ελέγχου της πανδημίας».

  Κάτω από 10, 6-7 τμήματα, είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων στα πάνω από 80.000 της επικράτειας είπε η υπουργός, τονίζοντας ότι η επιφυλακή και η επιτήρηση παραμένουν.

  Περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται εκεί όπου οι γονείς παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, γι ‘αυτό και επιμένουμε ότι τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, ανέφερε η κ. Κεραμέως.

  «Κάνοντας το εμβόλιο, δίνεις αντισώματα χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο», είπε η κυρία Κεραμέως αναφορικά με τις αντιδράσεις κατά των εμβολίων, οι οποίες, όπως είπε, έχουν κατευναστεί και με την απόφαση να μην εφαρμόζεται αυτόφωρο σε εκπαιδευτικούς.

  Πέρυσι οι αντιδράσεις επικεντρώνονταν στη μάσκα και στο αν τα παιδιά έχουν αρκετό οξυγόνο, είπε η κυρία Κεραμέως.

  Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης σε πρόγραμμα ενημέρωσης και απαντήσεων από ειδικούς σε ερωτήματα γονέων μέσω των δήμων.

«Ηχηρή απάντηση νεολαίας με υπευθυνότητα»

  Οι φοιτητές με ποσοστό πρώτης δόσης εμβολιασμού στο 77% και οι καθηγητές με ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης άνω του 91% έδωσαν απάντηση υπευθυνότητας, είπε η κ. Κεραμέως. Αναφέρθηκε συγχρόνως σε «τρία επιπλέον εργαλεία» για τα Πανεπιστήμια:

• κονδύλια για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού

• πανεπιστημιακή πλατφόρμα edupass.gov.gr , «είναι εργαλείο για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για δια ζώσης διδιασκαλία»

• κινητές μονάδες εμβολιασμού στα Πανεπιστήμια

  Τα ποσοστά εμβολιασμού στις Θεολογικές Σχολές είναι υψηλά σε σχέση με άλλες, καθώς ο αριθμός φοιτητών είναι μικρότερος είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Νίκη Κεραμέως, υπενθυμίζοντας ότι και ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε «ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου