Η σωστή χρήση του face oil

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Κορυφαίοι δερματολόγοι ορκίζονται στις ευεργετικές ιδιότητες του face oil, ως ένα βήμα που δεν θα πρέπει να λείπει από καμία ρουτίνα περιποίησης.

Αλλά, πριν κάνετε τις αγορές σας είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο «δουλεύουν» τα λάδια προσώπου, ώστε να εντοπίσετε εκείνα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα για εσάς.

Τι είναι το face oil

Το δέρμα μας παράγει φυσικά έλαια και λιπίδια, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της διαδερμικής απώλειας νερού και το διατηρούν ενυδατωμένο. Τα έλαια προσώπου είναι ουσίες ειδικά προσαρμοσμένες για να συνεργάζονται με τα φυσικά μας έλαια, ώστε να διατηρήσουν το δέρμα μας ισορροπημένο.

Φανταστείτε, για παράδειγμα, ότι το δέρμα σας είναι ένας τοίχος από τούβλα. Τα κύτταρα του δέρματος είναι τα τούβλα και τα έλαια και τα λιπίδια είναι το κονίαμα, που συγκρατεί τα τούβλα στη θέση τους κι εμποδίζει οτιδήποτε να τα διαπεράσει. Τα έλαια προσώπου θεωρούνται ένα είδος μαλακτικού, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθούν στην ενίσχυση του εξωτερικού στρώματος του δέρματός σας – της κεράτινης στιβάδας – μαλακώνοντας και σφραγίζοντάς το, αποτρέποντας την απώλεια νερού.

Τα έλαια προσώπου είναι συχνά φυτικά και τυπικά προέρχονται από τα διάφορα μέρη των φυτών – λουλούδια, φύλλα, ρίζες κλπ. Ενώ είναι κυρίως γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες, τα έλαια προσώπου μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αντιγηραντική σας ρουτίνα και να προσφέρουν αντιβακτηριακές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Αυτά είναι 3 pro tips για να πετύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα από τη χρήση ενός face oil:

Tip #1 Less is more

Τα έλαια προσώπου είναι εξαιρετικά θρεπτικά, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε συντηρητικοί στη χρήση τους, αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε με αντιαισθητικές γυαλάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι 2-3 σταγόνες αρκούν για να καλύψουν ολόκληρο το πρόσωπό σας. Εάν το θεωρείτε απαραίτητο, βεβαίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα.

Tip #2 Μην τρίβετε

Παρότι έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε κάθετες κινήσεις για να απλώσετε την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας, τα έλαια λόγω της πυκνής τους φόρμουλας απαιτούν διαφορετική τεχνική για να απορροφηθούν. Χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα και τις παλάμες σας και με μικρά χτυπηματάκια βοηθήστε το λάδι να διεισδύσει στην επιδερμίδα σας.

Tip #3 Χρησιμοποιείστε το ως θεραπεία

Χρησιμοποιείστε έλαια προσώπου πρωί και βράδυ, καθώς επίσης και ως θεραπεία για ξηρές και σκούρες περιοχές του δέρματος. Μπορείτε ακόμη να τα χρησιμοποιείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εάν οποιαδήποτε περιοχή του δέρματός σας χρειάζεται λίγη επιπλέον υγρασία.

Πριν ή μετά την κρέμα προσώπου

Λόγω της υγρής του φόρμουλας, τo face oil δίνει συχνά την αίσθηση ότι έχει πιο λεπτόρρευστη υφή από την κρέμα προσώπου. Αλλά, αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο πυκνό, με αποτέλεσμα να μπορεί να διεισδύσει στην ενυδατική σας κρέμα, φτάνοντας μέχρι στο δέρμα σας. Η κρέμα σας, ως ελαφρύτερη, δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να αυξήσετε την υγρασία του δέρματός σας, εφαρμόστε το έλαιο σας μετά την ενυδατική κρέμα. Αυτό θα βοηθήσει την ενυδατική σας κρέμα να απορροφήσει το λάδι, «κλειδώνοντας» το επιπλέον στρώμα θρέψης στο δέρμα σας.

Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε μερικές σταγόνες ελαίου απευθείας με την ενυδατική σας κρέμα για να την ενισχύσετε, χωρίς να προσθέσετε ένα επιπλέον βήμα στην καθημερινή  ρουτίνα περιποίησης.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έλαιο προσώπου μετά την ενυδατική σας κρέμα, ως τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης, για φυσική λάμψη χωρίς μακιγιάζ. Στην περίπτωση αυτή, δεν θα το εφαρμόσετε σε όλο το πρόσωπο αλλά μόνο στα σημεία που θέλετε να τονίσετε: ζυγωματικά, άκρη της μύτης, στο τόξο του έρωτα πάνω από το άνω χείλος σας, ως highlighter.

Tip: Όπως και με κάθε προϊόν περιποίησης του δέρματος, τα έλαια προσώπου θα πρέπει να ενσωματωθούν με προσοχή στη ρουτίνα σας, στην αρχή, για να δείτε πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας.

Πηγή: vita.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου