Αυτό το έλαιο είναι βάλσαμο για τα μαλλιά σου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα, το λάδι καρύδας έχει γίνει το αγαπημένο συσταστικό περιποίησης των celebrities και θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα φυσικά στοιχεία τόσο για τα μαλλιά όσο και για το δέρμα. Αυτό όμως που κάνει το λάδι καρύδας τόσο ευεργετικό για τα μαλλιά είναι ότι έχει την ιδιότητα να διεισδύει στην τρίχα χωρίς να εξατμίζεται.

Πώς ωφελεί το λάδι καρύδας τα μαλλιά μας;

Ο πιο απλός τρόπος να χρησιμοποιήσουμε το λάδι καρύδας στα μαλλιά μας

Προτού κοιμηθούμε, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα στα μαλλιά και χτενίζουμε για να πάει παντού ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τα πιάνουμε ένα χαλαρό σινιόν και βάζουμε ένα σκουφάκι ντους για να μη λερώσουμε το μαξιλάρι μας. Ήδη το επόμενο πρωί τα μαλλιά μας θα έχουν γίνει πιο απαλά, λαμπερά και ευκολοχτένιστα. Λουζόμαστε με ένα ήπιο σαμπουάν, χωρίς sulfates και οινόπνευμα, για να απομακρύνουμε τη λιπαρότητα.

DIY μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας

…και αβοκάντο 

Θα χρειαστούμε 1 ώριμο αβοκάντο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας. Βγάζουμε το αβοκάντο με ένα κουτάλι και το λιώνουμε καλά. Προσθέτουμε στο αβοκάντο το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να έχουμε μια ομοιογενή πάστα. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε δύο κουταλιές μέλι για να κάνουμε το μείγμα ακόμα πιο πλούσιο. Βρέχουμε τα μαλλιά μας και όσο είναι ακόμα νωπά απλώνουμε τη μάσκα από τις ρίζες ως τις άκρες. Μόλις απλώσουμε τη μάσκα, τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μια ζεστή πετσέτα ώστε να απορροφηθεί η μάσκα καλύτερα. Περιμένουμε για 45 περίπου λεπτά και στη συνέχεια λουζόμαστε και απλώνουμε conditioner, όπως συνήθως. Για κανονικά μαλλιά, αρκεί να εφαρμόζουμε τη μάσκα μία φορά τον μήνα. Για ξηρά μαλλιά, καλό είναι να απλώνουμε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

…και μέλι

Θα χρειαστούμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (για κοντά μαλλιά, χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές της σούπας) και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατεύουμε το λάδι καρύδας με το μέλι και απλώνουμε το μείγμα σε καθαρά, νωπά μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια λουζόμαστε. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα ή όποτε αισθανόμαστε τα μαλλιά μας αφυδατωμένα.

…μπανάνα, ελαιόλαδο και μέλι

Θα χρειαστούμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, 1-2 ώριμες μπανάνες, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Πολτοποιούμε τις μπανάνες και προσθέτουμε το μέλι και τα λάδια. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μας κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά και λουζόμαστε όπως συνήθως. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Πηγή: imommy.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου