Πετρελαιοκηλίδα από τη Συρία απειλεί την Κύπρο

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ανησυχία προκαλεί μεγάλη κηλίδα πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία κινείται προς τις ανατολικές ακτές της Κύπρου.

Οι Αρχές της Κύπρου είπαν ότι η πετρελαιοκηλίδα αναμένεται να φθάσει στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Οι πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες έδειχναν μια πετρελαιοκηλίδα μήκους 36 χιλιομέτρων αλλά νεώτερες δείχνουν ότι είναι πολύ μεγαλύτερη και έχει εισχωρήσει βαθύτερα στα νερά της Μεσογείου. Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι δορυφορικές εικόνες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Θαλασσών (European Maritime Safety Agency) κατέγραψαν την ύπαρξη της πετρελαιοκηλίδας, που σύμφωνα με υπολογιστικά μοντέλα και μετεωρολογικά δεδομένα αναμένεται να επηρεάσει το ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα (στο βορειότερο άκρο της μεγαλονήσου) το επόμενο 24ωρο», όπως ανέφερε το Τμήμα Αλιείας χθες το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι έχουν γίνει οι ενέργειες για ενημέρωση του κατοχικού καθεστώτος και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να παρέχει βοήθεια στην περίπτωση που αυτό της ζητηθεί.

Η Ομάδα Αντίδρασης παρακολουθεί στενά και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που λαμβάνει σε συνεργασία με τη REMPEC και άλλα φίλια και γειτονικά κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου