Ετήσιο μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Αυγούστου το ετήσιο μνημόσυνο του  Αλέξανδρου Μπαλτατζή. Του σπουδαίου αυτού ανθρώπου του τόπου μας  που με την δράση και τις  πρωτοποριακές για την εποχή του πρωτοβουλίες έθεσε τις βάσεις και ανέπτυξε συνεταιριστικό κίνημα στην υπηρεσία του αγρότη, δίνοντας ταυτόχρονα εργασία σε χιλιάδες νέους και  νέες και συμβάλλοντας στις οικονομίες αστικών περιοχών.

Υπήρξε ο οραματιστής και δημιουργός της ΣΕΚΕ αλλά και εμπνευστής  φιλοαγροτικής πολιτικής, ως Υπουργός Γεωργίας, για την προστασία του μόχθου και του ιδρώτα του Έλληνα καπνοπαραγωγού.

Τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του , αποδίδοντας τιμή στην προσφορά του,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παντελεήμονας.  Παραβρέθηκαν ο πρώην Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο Αντιπ/χης κ. Ευφραιμίδης Νικόλαος, ο πρώην Δήμαρχος  κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η ιδιαιτέρα Γραμματέας  του κ. Νίνα Ζωγράφου, μέλη του συλλόγου  υποτρόφων της ΣΕΚΕ από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, το  Δ.Σ. του Κέντρου, μέλη του πρακτορείου της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, μέλη και φίλοι του Κέντρου Μελετών, φίλοι και συνεργάτες του αειμνήστου Προέδρου.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό των Κοιμητηρίων Ξάνθης,  εψάλη τρισάγιο στον τάφο του Μπαλτατζή όπου ο καλός του φίλος  Χρήστος Ζουρνατζίδης, γνωστός ως «Κίσσινγερ», τραγούδησε συνοδεία ποντιακής λύρας τραγούδι αφιερωμένο σε Εκείνον.

Στους παρευρεθέντες προσφέρθηκαν καφές και αναψυκτικά.

Αιώνια η μνήμη Του.

Το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου