Απούσα η Θράκη απο την νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

*Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Για άλλη μία φορά, η περιοχή της Θράκης, δεν εκπροσωπείται στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τις θεσμικές και ισορροπίστικες λογικές των ανασχηματισμών.

Ο Πρωθυπουργός, απ’ ότι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία του νέου κυβερνητικού σχήματος το οποίο θα ορκισθεί σε λίγη ώρα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κατάφερε να κάνει πιο “δεξιό” το υπουργικό συμβούλιο, ικανοποιώντας τις “φωνές διαμαρτυρίας” για την παρουσία εξωκομματικών υπουργών.

Ομως, η γεωγραφική εκπροσώπηση, που επίσης ήταν ζητούμενο απο τους επιτελείς του Μαξίμου, φυσικά και δεν επιτεύχθη, τη στιγμή κατά την οποία η Θράκη απουσιάζει απο τα κυβερνητικά έδρανα.

Βεβαίως, η επίσημη απάντηση απο κύκλους της κυβέρνησης είναι ότι “η Περιφέρεια εκπροσωπείται δια του Υπουργού Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλου, Βουλευτή Ν. Καβάλας…”, όμως αυτό δεν ικανοποιεί σαφώς τον λαό της Θράκης που ανέμενε, έστω και στο δεύτερο μισό της κυβερνητικής θητείας Μητσοτάκη να έχει τον δικό της εκπρόσωπο στο κυβερνητικό σχήμα.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένα, το “καραμανλικό στρατόπεδο”, όλοι περίμεναν εσωκομματικά να εκπροσωπηθεί απο τον κ. Ε. Στυλιανίδη, πρώην Υπουργό και Βουλευτή Ροδόπης, που όμως η γνωστή “καραμπόλα” με τον κ. Κεδίκογλου τελικώς τον εκτόπισε απο την υποψηφιότητα συμμετοχής του στην νέα κυβέρνηση.

Παράλληλα, είχε πέσει στο τραπέζι της συζήτησης και το όνομα του κου Δημοσχάκη, κυρίως για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο αρμόδιο Υφυπουργείο, όμως τελικώς και αυτή η πρόταση “ναυάγησε” δεδομένης της απαίτησης του αποχωρήσαντος κου Χρυσοχοϊδη, να παραμείνει στη θέση του ο κ. Οικονόμου στον τομέα της Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ενα είναι δεδομένο: ότι περιοχές όπως η Θράκη, για λόγους ουσιαστικούς αλλά και θεσμικούς, είναι αναγκαίο να εκπροσωπούνται “ισοβίως” σε κυβερνητικά σχήματα.

Και ο νοών, νοείτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου