"Βόμβα"! Δάνεια ύψους...14.5 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΥΑΞ θέλει ο Πρόεδρος Ι. Καμαρίδης, δεν θα πάω φυλακή λέει ο Τόλης Ελευθεριάδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Τόλης Ελευθεριάδης δήλωσε στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδης οτι θα...απέχει απο τις δια Περιφοράς της ΔΕΥΑΞ και δεν ψηφίζει με τίποτα τα δάνεια απο το Παρακαταθηκών ύψους 14.5 εκατ. ευρώ!!! 

 *Φοβούμενοι οτι θα χάσουν τον Δήμο στις επόμενες εκλογές, ο Ιπποκράτης Καμαρίδης σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τσέπελη,  επέλεξαν τον "τρόπο" των .... υψηλών "δανείων" για την υλοποίηση των έργων που εγκρίθηκαν απο το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ κι όχι ο επόμενος Πρόεδρος!!! 

*Θα σας πάμε όλους στους Εισαγγελείς και στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, διεμηνύουν αντιπολίτευση  αλλά και Γιάννης Τσεγγελίδης!

"ΒΟΜΒΑ" Τόλη Ελευθεριάδη. 

Ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης  με επιστολή του διεμήνυσε στον Πρόεδο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη α παρακάτω:

  1.Δεν συμμετέχει απο δω και πέρα στις συνεδριάσεις  της ΔΕΥΑΞ εφόσον αυτές γίνονται δια Περιφοράς κι όχι δια ζώσης. (σ.σ. Ήδη στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής την περασμένη Πέμπτη η συνεδρίαση έγινε δια ζώσης με τη συμμετοχή 40 δημοτικών συμβούλων!!! Πόσο μάλλον στη ΔΕΥΑΞ που τα μέλη είναι 10-11!). Υπενθυμίζουμε οτι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης απο τον Μάρτιο 2020 μέχρι και αυτόν τον μήνα Σεπτέμβριο 2021 κάνει συνεδριάσεις μόνο δια Περιφοράς!!! Και αρνείται συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, αλλά και να ρθει  στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ΔΕΥΑΞ που ταλανίζει πλέον όλη την τοπική κοινωνία.

  2.Καταψηφίζει  την εισήγηση του Προέδρου Ιπποκράτη Καμαρίδη ο οποίος ζητεί την έγκριση απο το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ Δανείων απο το Παρακαταθηκών, ύψους 14.5 εκατ. ευρώ βάζοντας σε κίνδυνο το μέλλον της επιχείρησης απο τους τόκους!!!! 

Ο λόγος που "βιάζεται" ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης (σ.σ. Με την πλήρη συννενοχή και κάλυψη του Δημάρχου Τσέπελη...), να προχωρήσει το πρόγραμμα Τρίτσης, είναι γιατί "φοβάται" οτι θα χάσουν το Δήμο στις επόμενες εκλογές και δεν θα προλάβει να υλοποιήσει τα...έργα των 10.5 εκατ.ευρώ απο το πρόγραμμα!!!!" 

Απίστευτα πράγματα δηλαδή!!! Αφού τα λεφτά δεν είναι πολλά....αλλά υπέρογκα πολλά!!!

Το συγκεκριμένο θέμα ήδη έχει έντονη οσμή σκανδάλου κι είναι άξιον απορίας πως η μόνη που μέχρι στιγμής που το κατήγγειλε ΔΗΜΟΣΙΑ, ήταν το μέλος του Δ.Σ. και πολιτική μηχανικός Ελένη Χατζηγεωργίου που σήμερα μάλιστα (13.15-14.45) θα μιλήσει και στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv  για το συγεκριμένο θέμα.

  3.Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Τόλης Ελευθεριάδης δεν κρύβει πλέον την έντονη ανησυχία του για την λειτουργία του Προέδου τςη ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη, λέγοντας δεξιά κι αριστερά οτι, "όπως λειτουργεί θα μας πάει όλους στο τέλος φυλακή....! Εμείς που υπογράφουμε κινδυνεύουμε! Θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ. Δεν πάει άλλο. Μπλέξαμε..."

Μάλιστα μετά την επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη εκφράζοντας τις ανησυχίες του, αντικαταστάθηκε απο τον αναπληρωματικό του Δ.Σ. Γιάννη Ζερενίδη που έχει πεισθεί να ...ψηφίσει!!! Για συγκεκριμένους λόγους....

     4.Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα οτι η επιστολή και αντίδραση του Αντιδήμαρχου Σταυρούπολης Τόλη Ελευθεριάδη, σε σημείο  Δήμαρχος Τσέπελης να τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του, προκειμένου να τον "πείσει" να μην συνεχίσει τις καταγγελίες του κατά του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη και ιδίως να μην "διαρρεύσουν"  στον....Πάνο Παπαδόπουλο και σε αντάλλαγμα, δεν θα τον αντικαταστήσει (!) με τον ....Πάνο Αμβροσιάδη που θέλει έμμισθη θέση αντιδήμαρχου! Παραχωρώντας τη θέση του Προέδρου στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Σταματιάδη. 

 5.Τη συνεδρίαση της Τρίτης της ΔΕΥΑΞ περιμένουν οι "4" προκειμένου να καταθέσουν μηνύσεις κατά του Προέδρου και του Διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ εφόσον εγκριθούν "τα δυο υπέρογκα  δάνεια σε συνδυασμό με την απόφαση κόλαφο κατά της επιχείρησης του Δήμου Νέστου, που την οδηγούν σε κλείσιμο και όχι μόνο...".

Υπενθυμίζοντας οτι "και επί Δημαρχίας Λάκη Στυλιανίδη πολύ μικρότερα δάνεια της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ που είχε πάρει ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, τα πλήρωνε τελικά ο ....Δήμος Ξάνθης καθώς ναι μεν είναι απο το πρόγραμμα Τρίτσης, ωστόσο οι τόκοι είναι υπέρογκοι!!! Το "δάνειο" του Τσέπελη είχε καταγγείλει μάλιστα και η παράταξη Ξυνίδη-Πούλιου την περίοδο εκείνη αφού το πλήρωνε ο....Δήμος Ξάνθης!!!!

 6.Για  ΟΣΜΗ έντονου ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ μιλάει και ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιάννης Τσεγγελίδης προκειμένου να τοποθετηθεί και δημόσια! Υπενθυμίζοντας οτι κάτι παρόμοιο πήγε να κάνει ο Τσέπελης και με τους κάδους, αλλά τους "σταμάτησε" ο αντιδήμαχος καθαριότητας Σιαμπαν Μπαντάκ!!! Που τους πήρε χαμπάρι!

Ο Γιάννης Τσεγγελίδης κατονομάζει ωστόσο ως "εγκέφαλο" των παραπάνω υψηλών δανείων που ξεπεράνε τα 14.5 εκατομμύρια απο το Ταμείο Παρακαταθηκών τον Δήμαρχο Τσέπελη σε συνεννόηση φυσικά με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη με...κοινούς προσωπικούς στόχους και σκοπούς!!! 

Πάντως ερωτηματικά υπάρχουν για την παραπάνω ιστορία και γαι τον Πρόεδρο Παρακαταθηκών...

 7.Σημειώνουμε οτι πριν δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή της στα ΜΜΕ, τον πρώην δήμαρχο Μπάμπη Δημαρχόπολο ενημέρωσε το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Χατζηγεωργίου αλλά συνάντησε..."τοίχο" αδιαφορίας απέναντί της!!! 

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑ....ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ - ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ 12 ΚΑΙ 13 ΘΕΜΑΤΑ!

Ιδού αναλυτικά και η πρόσκληση του Προέδρου  Ιπποκράτη Καμαρίδη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ.

Σας προσκαλούμε, σε τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 9:00 και ώρα λήξης 12:00 του Διοικητικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.Έγκριση Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021.

2.9η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2021.

3.Έγκριση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής κλειστών προσφορών για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση ασφαλτικών σε τμήματα οδών του Δήμου Ξάνθης (Φάση ΙΙ)». 

4.Έγκριση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής κλειστών προσφορών για την εκτέλεση του έργου «Επέκταση δικτύου ύδρευσης σε τμήμα του οικισμού Κιμμερίων». 

5.Έγκριση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής κλειστών προσφορών για τον ορισμό Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για το διαχειριστικό έλεγχο στη Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ξάνθης για χρήση έτους 2021.

6.Έγκριση Πρακτικού Αξιολόγησης Προσφορών για την «Προμήθεια βαριών υλικών ύδρευσης έτους 2021-2022».

7.Έγκριση 3ου Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου για το έργο «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ Δ.Ε.Υ.Α. ΞΑΝΘΗΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5035321» και συστηματικό αριθμό ΕΣΗΔΗΣ Α/Α 93864.

8.Έγκριση 3ου Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης του Διαγωνισμού «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού του έργου WRESTLE - Joint Water REsources management System for Long-term Efficiency, του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020» και έγκριση κατακύρωσης.

9.Έγκριση 1ου Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού Διενέργειας και Αξιολόγησης για την «Προμήθεια υποχλωριώδους νατρίου και κατιονικού πολυηλεκτρολύτη έτους 2021-2022».

10.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) για το έργο «ΑΝΟΡΥΞΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΓΕΡΑΚΑ ΤΟΥ Δ.Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ».

11.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ».

12.Αποδοχή όρων και προϋποθέσεων για την έγκριση συνομολόγησης επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την εκτέλεση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Γεωτρήσεων και Αντλιοστασίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης» ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

13.Αποδοχή όρων και προϋποθέσεων για την έγκριση συνομολόγησης επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την εκτέλεση του έργου «Αναβάθμιση Υποδομών Δικτύων Ύδρευσης του Δήμου Ξάνθης» ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

14.Παράταση ισχύος συμβάσεων προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Ο Πρόεδρος

της ΔΕΥΑ Ξάνθης

Καμαρίδης Ιπποκράτης

Καταγγελία Ελένης Χατζηγεωργίου:Ο Πρόεδρος Ιπποκράτης Καμαρίδης ζητεί στην δια Περιφοράς συνεδρίαση έγκριση σε σύνολο δανείων=  14.519.875,91€!  

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑ…ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΆΖΟΥΝ ΔΙΑ...ΖΩΣΗΣ!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ξάνθη 24/9/2021

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πρόεδρο ΔΣ

κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη

Θέμα: Δια περιφοράς συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2021 και αίτηση για παροχή απόφασης για ασφαλιστικά μέτρα

 Κύριε Πρόεδρε

Μας καλείτε σήμερα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 2:46 μ.μ. για πραγματοποίηση τακτικής Συνεδρίασης δια περιφοράς και πάλι στις 28/9/2021, από 9:00 έως 12:00 π.μ. για δεκατέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη, για τα οποία μας αποστέλλονται μερικά … όχι ικανοποιητικά στοιχεία.

Παρά τις επανειλημμένες έγγραφες αντιρρήσεις μας, εξακολουθείτε να εφαρμόζετε την ίδια τακτική της δια περιφοράς Συνεδρίασης, στερώντας μας του αναφαίρετου δικαιώματος μας, να παίρνουμε τις σχετικές πληροφορίες από τους καθ’ ύλην αρμοδίους δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου . Παρά το γεγονός ότι τα μέτρα για το Covid19   έχουν διαφοροποιηθεί πλήρως εσείς συνεχίζετε την ίδια τακτική. Αν είναι δυνατόν να λειτουργούν τα πάντα στην χώρα μας και στην ΔΕΥΑ Ξάνθης να μην μπορεί να γίνει δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου ένα συμβούλιο για τόσα σοβαρά θέματα.

Κύριε Πρόεδρε όλοι θα κριθούμε για τις ενέργειες και αποφάσεις μας. Επανειλημμένα κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, ότι οι σοβαρές αποφάσεις δεν μπορεί να παίρνονται έτσι… χωρίς καμιά συζήτηση και δυστυχώς για εσάς, δικαιωνόμαστε, όπως πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο. Είχα υποβάλει επιστολή διαμαρτυρίας και έλαβα μέρος στο Συμβούλιο της  26/4/2021, μόνο και μόνο για να καταψηφίσω την εσφαλμένη, αναιτιολόγητη, άδικη και απαράδεκτη εισήγηση για την αντικατάσταση του Προϊσταμένου του Τμήματος Καταναλωτών από υπάλληλο που απ’ ότι φαίνεται στερείται από τα τυπικά προσόντα.

Ο ρόλος μας στο Συμβούλιο κύριε Πρόεδρε δεν είναι ούτε διακοσμητικός, ούτε απλής παρουσίας, ο ρόλος μας πρέπει να είναι ουσιαστικός. Να ελέγχουμε, να βοηθούμε και να φροντίζουμε ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα της επιχείρησης, αλλά και των υπαλλήλων και πολιτών.

Μας καλείτε να αποφασίσουμε για 14 θέματα μεταξύ των οποίων είναι τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος, του προϋπολογισμού της επιχείρησης, δημοπρατήσεις έργων, ανακεφαλαιωτικοί πίνακες έργων, προμήθειες υλικών αλλά και δάνεια εκατομμυρίων από παρακαταθηκών και Δανείων (  4.657.077,00€  και 9.862.798,91€, σύνολο δανείων=  14.519.875,91€)  .

 Μας στέλνετε την πρόσκληση την ώρα που κλείνει η επιχείρηση, μεσολαβεί ένα διήμερο αργίας και η δυνατότητα που έχουμε να ζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία είναι μόνο μία ημέρα τη Δευτέρα και δεν μας δίνεται η δυνατότητα δια ζώσης να πάρουμε οποιαδήποτε πληροφορία από τους καθ’ ύλην αρμόδιους που θα έπρεπε να παρίστανται στην συνεδρίαση.    

Κύριε πρόεδρε όσο συνεχίζετε να διεξάγετε τις συνεδριάσεις δια περιφοράς εγώ προσωπικά θα απέχω. Παρακαλώ να επισυναφθεί η επιστολή μου στα Πρακτικά.

Επιπρόσθετα παρακαλώ να μου κοινοποιήσετε  και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης για τα ασφαλιστικά μέτρα για την υπόθεση αντικατάστασης του Προϊσταμένου του Τμήματος Καταναλωτών, Νικόλαου Τσιμπιρή.

                                                                       Ξάνθη 24 Σεπτεμβρίου  2021

Η υπογράφουσα 

Ελένη Χατζηγεωργίου

Μέλος Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου