Μια αισθησιακή φωνή… Από τι προκαλείται η ερωτική έλξη

Δεν υπάρχουν σχόλια


Δεν είναι η εξωτερική εμφάνιση ούτε η προσωπικότητα. Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το στοιχείο που ασκεί την ισχυρότερη ερωτική έλξη είναι η φωνή.

Ερευνητές από τον Καναδά υποστηρίζουν ότι αισθανόμαστε μια φυσική έλξη προς τα άτομα που έχουν παρόμοια φωνή με τη δική μας, όσον αφορά την προφορά, την ένταση και τον τόνο.

Παλαιότερες μελέτες είχαν εστιάσει στο πόσο ανδροπρεπής ή θηλυπρεπής ακούγεται μια φωνή. Οι άνδρες με βαθύτερη φωνή και οι γυναίκες με λεπτότερη φωνή θεωρούνται κατ’ εξοχήν πιο γοητευτικοί. Ωστόσο, η νέα έρευνα δείχνει ότι η μηχανισμός που βρίσκεται πίσω από αυτές τις προτιμήσεις είναι πιο πολύπλοκος.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia δηλώνουν πως «η φωνή είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που χρησιμοποιούμε ώστε να διαμορφώσουμε την ταυτότητά μας».

Έπειτα από μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι βασικό συστατικό της γοητείας είναι τα οικεία χαρακτηριστικά της φωνής. Με άλλα λόγια, μας ελκύει ένα άτομο που ανταποκρίνεται στα τυπικά γνωρίσματα του άνδρα ή της γυναίκας που ανήκει στο ίδιο κοινωνικό σύνολο με εμάς.

Όσον αφορά τις γυναίκες, η αισθησιακή φωνή όπως αυτή της Μέριλιν Μονρόε θεωρείται πιο ελκυστική επειδή είναι συνυφασμένη με τη νεότητα και την καλή υγεία. Για τους άνδρες, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της γοητείας ήταν η βαθιά φωνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου