13 συνήθειες που θα λατρέψει το σώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μερικές φορές μπορεί να έχετε πραγματική ανάγκη να απολαύσετε τις αγαπημένες σας λιχουδιές -όσο παχυντικές κι αν είναι- ή να περάσετε την ημέρα σας ξαπλωμένοι, κάνοντας binge-watching. Κι ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ενδίδετε πού και πού σε διατροφικούς πειρασμούς ή να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από τις προπονήσεις σας, όταν η ανεξέλεγκτη διατροφή και η σωματική αδράνεια γίνονται μια σταθερή κατάσταση, μπορεί να καταλήξετε να αισθάνεστε νωχελικοί και φουσκωμένοι, ενώ μακροπρόθεσμα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Δεδομένου ότι η αρχή είναι συνήθως το πιο δύσκολο κομμάτι σε κάθε νέα προσπάθεια, ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας από αύριο κιόλας. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τις καλές αυτές συνήθειες στον τρόπο ζωής σας, ώστε να ενισχύσετε την ευεξία, τα επίπεδα ενέργειας αλλά και την αυτοπεποίθησή σας.

12+1 συνήθειες για να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας από αύριο κιόλας

1. Ξεκινήστε την ημέρα σας πίνοντας νερό

Μετά τον ύπνο ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Όταν πίνετε νερό το πρωί, ενισχύετε την ικανότητα των νεφρών σας να απομακρύνουν τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί ενώ κοιμάστε, ενώ παράλληλα ενισχύετε την ενέργειά σας.

2. Περιορίστε το αλάτι

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλατιού οδηγεί σε κατακράτηση υγρών και πρήξιμο. Για να μειώσετε το αλάτι στη διατροφή σας, αποφύγετε τα έτοιμα γεύματα και δώστε γεύση στα σπιτικά γεύματά σας χρησιμοποιώντας μπαχαρικά και αρωματικά.

3. Βρείτε υγιεινούς τρόπους να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό

Αποφύγετε τα γλυκά που έχουν κρέμα γάλακτος, σαντιγί ή σοκολάτα και επιλέξτε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα με γιαούρτι και μέλι, γλυκό του κουταλιού ή ένα παστέλι.

4. Πιείτε περισσότερα υγρά

Η επαρκής πρόσληψη υγρών ενισχύει τους μηχανισμούς φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού σας. Φροντίστε λοιπόν να πίνετε αρκετό νερό, χυμούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών ή φυσικά αφεψήματα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, όπως το χαμομήλι, το τσάι, η μέντα, το φασκόμηλο κ.ά. Για να κάνετε την κατανάλωση νερού πιο… ενδιαφέρουσα, μπορείτε να βυθίσετε σε μια κανάτα με νερό κομμάτια φρούτων, λαχανικών και βότανα.

Bonus tip:

Το νερό με λεμόνι μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά όταν χρησιμοποιείται ως αντικατάστατο των ζαχαρούχων αναψυκτικών. Μάλιστα, μπορείτε να απολαύσετε παγωμένο ανθρακούχο νερό με λεμόνι, ώστε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για αναψυκτικό.

5. Κάντε διαλείμματα για stretching

Ειδικά αν εργάζεστε σε υπολογιστή, προσπαθήστε να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα κάθε μία ώρα, έστω και για πέντε λεπτά, ώστε να τεντωθείτε και να κινηθείτε. Το stretching θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το πιάσιμο, να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας και να περιορίσετε τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής.

6. Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα

Η γυμναστική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ιδρώσετε, να κάψετε θερμίδες και να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια. Βρείτε ένα workout που σας φαίνεται ευχάριστο ή βγείτε έξω για γρήγορο περπάτημα.

7. Αποφύγετε το αλκοόλ

Το αλκοόλ γεμίζει τον οργανισμό σας τοξίνες, σας αφυδατώνει και σας φορτώνει με θερμίδες χωρίς να σας χορταίνει. Αποφύγετε λοιπόν την κατανάλωσή του.

8. Μην παραλείπετε γεύματα

Όταν νιώθετε φουσκωμένοι ή έχετε ενοχές για όλες εκείνες τις παχυντικές λιχουδιές που φάγατε τις προηγούμενες ημέρες, μπορεί να σκεφτείτε ότι πρέπει να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την πρόσληψη τροφής. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια έξυπνη τακτική, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες να οδηγηθείτε και πάλι στην υπερφαγία. Βάλτε στόχο να έχετε μικρά, συχνά γεύματα και εστιάστε στην κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης, φρέσκων φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών. Τα μικρά και συχνά γεύματα κρατούν τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο, αποτρέπουν την υπερφαγία και σας επιτρέπουν να χωνεύετε καλύτερα.

9. Μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Περιορίστε το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι) και εστιάστε στην κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών, όπως ψάρι και κοτόπουλο, οσπρίων και λαδερών φαγητών.

10. Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου και κατ΄επέκταση βοηθούν στο να μειωθούν τα φουσκώματα και το βάρος σας. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα λαδερά, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά και τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

11. Φτιάξτε σπιτικές σούπες λαχανικών

Μπορεί οι αχνιστές σούπες να «τραβιούνται» όταν έχει κρύο, αυτήν την εποχή όμως μπορείτε να προτιμήσετε την κρύα εκδοχή τους. Οι σούπες σάς προσφέρουν πλήθος πολύτιμων συστατικών, ενυδατώνουν τον οργανισμό σας και παράλληλα έχουν λίγες θερμίδες. Μια σούπα λαχανικών αποτελεί την πιο light επιλογή σούπας, αφού αν δεν έχει πολύ λάδι δεν ξεπερνά τις 250 θερμίδες ανά μερίδα.

12. Επιλέξτε ένα ελαφρύ βραδινό

Επιλέγοντας ένα ελαφρύ βραδινό θα είστε σε θέση να χορτάσετε χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες ή να υποβαθμίσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Μια μεγάλη σαλάτα, το γιαούρτι με φρούτα και βρώμη και τα στικς λαχανικών με τυρί κότατζ είναι μερικές καλές επιλογές.

13. Κοιμηθείτε επαρκώς

Ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος έχει συνδεθεί με βελτιωμένη ικανότητα απώλειας βάρους, μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης και άγχους και βελτιωμένη συνολική υγεία. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε κλείσει τα πατζούρια και τα τζάμια, ώστε να μη διακόπτουν την ξεκούρασή σας το φως και οι θόρυβοι απ’ έξω, και κοιμηθείτε για 8-9 ώρες.

Πηγή: imommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου