Αποκλείστηκε από το Champions League o Ολυμπιακός, ηττήθηκε 4-1 στα πέναλτι από τη Λουντογκόρετς

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Πρόωρο «αντίο» είπε στο φετινό Champions League o Ολυμπιακός, καθώς λύγισε το βράδυ της Τρίτης με 4-1 στα πέναλτι από τη Λουντογκόρετς στο Ράζγκαρντ, στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς, για τον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.Στην κανονική διάρκεια του ματς και στην παράταση παρέμεινε το 2-2. Έτσι σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα (σ.σ.: από τη φετινή σεζόν δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις της UEFA) οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα», εκεί όπου οι Βαλμπουενά και Χασάν απέτυχαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα το εισιτήριο της πρόκρισης να καταλήξει στους Βούλγαρους.


Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 31' με τον Εμβιλά, οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με το αυτογκόλ του Σεμέδο (47') και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σωτηρίου (57΄), ενώ επίσης από την «άσπρη βούλα» κατάφερε να ισοφαρίσει ο Ελ Αραμπί στο 68'.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με 10 παίκτες στο 86', λόγω της αποβολής του Μπα.

Μετά τον αποκλεισμό του στο Champions League ο Ολυμπιακός, o οποίος δέχτηκε δύο γκολ από αμυντικά λάθη, θα μετάσχει στα πλέι οφ του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 19 Αυγούστου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα στην Μπρατισλάβα.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αγχωμένος στο ξεκίνημα του αγώνα, αδυνατώντας να κρατήσει την μπάλα.

Μετά το πρώτο 15λεπτο πάντως οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές. Προσπάθησαν να φτιάξουν παιχνίδι και να απειλήσουν από τα άκρα τους Βούλγαρους, οι οποίοι είχαν την πρώτη τους καλή στο 18', με τον Κάουλι να σουτάρει εκτός περιοχής, βλέποντας την μπάλα να περνάει δίπλα απ' την εστία του Τζολάκη.

Όσο περνούσαν τα λεπτά όμως οι «ερυθρόλευκοι» αύξαναν ολοένα και περισσότερο την πίεσή τους και απάντησαν στις ευκαιρίες στο 29' με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έμεινε όρθιος πάρα την πίεση του προσωπικού του αντιπάλου κι έκανε το σουτ, κερδίζοντας το πέμπτο κόρνερ του Ολυμπιακού στο ματς.

Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες είδαν την προσπάθειά τους να σκοράρουν να αποφέρει καρπούς, όταν σε μία φάση διαρκείας ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα απ' τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο... ξεχασμένος Εμβιλά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμά του, καθώς ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας την μπάλα, στα σουτ των Ντεσπότοφ (33') και Νεντιάλκοβ (42'), ενώ ενδιάμεσα (37') ο Μπα είχε κάνει ένα υποδειγματικό τάκλιν μέσα στην περιοχή προ του Σωτηρίου.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με τους... ουρανούς ν'ανοίγουν, καθώς άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και τους Βούλγαρους να φτάνουν στην ισοφάριση με τυχερό τρόπο.

Στο 48ο λεπτό από γέμισμα του Μπατζί έκανε το γέμισμα, ο Σωτηρίου πήρε κεφαλιά στην περιοχή και ο Σεμέδο στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Τζολάκη.

Στο 54' ο Μαρτίνς πέρασε τον Παπασταθόπουλο στο παιχνίδι, αποσύροντας τον Μπουχαλάκη, με το σύστημα των Πειραιωτών να μετατρέπεται σε 3-4-3.

Δύο λεπτά αργότερα τα πράγματα πάντως έγιναν ακόμη χειρότερα για την ελληνική ομάδα, καθώς το βουλγαρικό συγκρότημα κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Ανδρούτσου στον Ντεσπότοβ, που πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πιέρρος Σωτηρίου, ο οποίος νίκησε από την άσπρη βούλα τον Τζολάκη και έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει και να ξεπεράσει το σοκ, που του προκάλεσαν τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκε στο β' μέρος.

Οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση και στο 62ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, όταν εντός της περιοχής ο Γκονσάλβες χτύπησε με το πόδι του τον Αραμπί στο κεφάλι.

Αρχικά ο διαιτητής έδειξε στον παίκτη της Λουντογκόρετς κόκκινη, νομίζοντας πως είχε ήδη μία κάρτα, ωστόσο διόρθωσε το λάθος του, με τις αριθμητικές ισορροπίες τελικά να μη διαταράσσονται.

Εν τέλει, μετά από έξι λεπτά, κι ενώ πριν την εκτέλεση του πέναλτι ο Βαλμπουενά αντικατέστησε τον Βρουσάι, ο Ελ Αραμπί νίκησε τον Κάχλινα από τα 11 βήματα και ισοφάρισε σε 2-2 για τους πρωταθλητές Ελλάδας

Στη συνέχεια ο Τζολάκης πραγματοποίησε δύο σπουδαίες επεμβάσεις στο 74' όταν έδιωξε με τα πόδια την μπάλα μετά το κοντινό σουτ του Σωτηρίου και τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν απειλήθηκε από προσπάθεια του Ντεσπότοφ.

Στο 82ο λεπτό ο Ολυμπιακός «φλέρταρε» με το τρίτο γκολ, σε ένα διάστημα που οι γηπεδούχοι είχαν το «πάνω χέρι» στο παιχνίδι, με τον Μασούρα να πιάνει ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, βλέποντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να ίπταται και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Μπα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ντεσπότοβ, αναγκάζοντας τον Μαρτίνς να αποσύρει τον Μασούρα και να περάσει στο ματς τον Σισέ.

Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε το 2-2 και ως εκ τούτου το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, πίεσαν τους Πειραιώτες, με τον Σαντάνα να παίρνει συνεχόμενες προσπάθειες ωστόσο ο Τζολάκης όποτε η ομάδα του τον χρειάστηκε φώναξε «παρών».

Ο Κρητικός γκολκίπερ συνέχισε να είναι σταθερός και στο β' ημίχρονο της παράτασης, απομακρύνοντας κάθε κίνδυνο για την εστία του.

Έτσι ,οι Πειραιώτες κράτησαν το 2-2, με το οποίο το ματς κατέληξε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Βαλμπουενά και Χασάν αστόχησαν στις πρώτες δύο προσπάθειες του Ολυμπιακού, κάνοντας τον δρόμο της πρόκρισης για τους γηπεδούχους αρκετά εύκολο.

H διαδικασία των πέναλτι:
1-0 για τη Λουντογκόρετς: Εύστοχος ο Σωτηρίου...Άστοχο πέναλτι για τον Ολυμπιακό: Ο Βαλμπουενά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ...

2-0 για τη Λουντογκόρετς: Εύστοχος ο Σαντάνα...

Άστοχο πέναλτι για τον Ολυμπιακό: Ο Χασάν νικήθηκε από τον πορτιέρο των γηπεδούχων...

3-0 για τη Λουντογκόρετς: Εύστοχος ο Βέρντον...
3-1 για τον Ολυμπιακό: Εύστοχος ο Λαλά...
4-1 για τη Λουντογκόρετς: Εύστοχος ο Σισίνιο. Στα πλέι οφ οι Βούλγαροι...

Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός 2-2 κανονική διάρκεια (4-1 πέναλτι)

Γκολ: 31' Εμβιλά (Ολυμπιακός), 48' αυτ. Σεμέδο (Λουντογκόρετς), 57' πεν. Σωτηρίου (Λουντογκόρετς), 68' πεν. Eλ Αραμπί (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Μπάντζι (Λουντογκόρετς), Μπα (Oλυμπιακός), Βερντόν (Λουντογκόρετς) Ρέαμπτσουκ (Ολυμπιακός), Γκονσάλβες (Λουντογκόρετς)

Κόκκινες: 86' Μπα (Ολυμπιακός)

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Κάχλινα, Ικοκό (106΄ Σισίνιο), Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Μπάντζι (88΄ Σαντάνα), Ζοσουέ Σα (94΄ Ντορίν Ροτάριου), Γκονσάλβες, Ντεσπόντοβ, Σωτηρία, Κάουλι (106΄ Γιάνκοφ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (119΄ Λαλά), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (91΄ Κούντε), Μπουχαλάκης (54΄ Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Βρουσάι (65΄ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (106΄ Χασάν), Μασούρας (88΄ Σισέ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου