Ανακοινώσεις Κικίλια: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες ανακοινώνει ο Βασίλης Κικίλιας.

  Στις ανακοινώσεις συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

  «Ζούμε μέσα στο τείχος ανοσίας που χτίζουμε, ή μένουμε έξω από αυτό» είπε ο υπουργός Υγείας. Στη συνέχεια είπε ότι ζούμε την πανδημία των ανεμβολίαστων είπε ακόμα και τόνισε ότι πάνω από το 90% των ασθενών που είναι σε ΜΕΘ covid είναι ανεμβολίαστοι.

  Ακόμα ξεκαθάρισε ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά.

  Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα τηρηθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας από 1/9 των εργαζομένων σε δομές υγείας που δεν χουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

  Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πρόστιμα και κυρώσεις.

  Από 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι έως το τέλος Μαρτίου του 2022, υποχρεωτικά τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με δαπάνη εργαζομένου και 10 ευρώ το τεστ.

  Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα.

  Οι μαθητές 2 self test την εβδομάδα δωρεάν.

  Οι φοιτητές δυο υποχρεωτικά rapid την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή.

  Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες με αεροπλάνο πλοίο τρένο και ΚΤΕΛ πρέπει να κάνουν ένα rapid test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι με self test για τους ανήλικους κάτω των 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου