Μπάιντεν: Δεν μετανιώνω για την αποχώρηση των στρατευμάτων μας από το Αφγανιστάν

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


“Δεν μετανιώνει” για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες, Τρίτη, καλώντας παράλληλα τους Αφγανούς “να πολεμήσουν για τη χώρα τους”.

Ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι αναγνωρίζει ότι το Αφγανιστάν έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν «πιο γρήγορα απ ό,τι αναμενόταν», ωστόσο σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν σκοπό να «οικοδομήσουν ένα κράτος» στο Αφγανιστάν.

Οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν στις 31 Αυγούστου, έπειτα από 20 χρόνια που βρίσκονταν στην εμπόλεμη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τηρήθηκε η συμφωνία που είχε συνάψει ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, αποσύροντας τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «οι Αμερικανοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να πεθαίνουν σε έναν πόλεμο που δεν θέλουν κάνουν για τον εαυτό τους οι Αφγανοί».

Η Κίνα και η Ρωσία «θα ήθελαν πολύ» οι ΗΠΑ να μείνουν παγιδευμένες στο Αφγανιστάν, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ όπως είπε, έδωσαν στον αφγανικό στρατό «όλες τις δυνατές επιλογές» για να πολεμήσουν τους Ταλιμπάν και θα διεξάγουν «αν κριθεί απαραίτητο» ενέργειες κατά της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα δεσμευτούν για «τις γυναίκες και τα νέα κορίτσια» στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου