Πως θα πετύχουμε το απόλυτο καλοκαιρινό μακιγιάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ηλιοκαμένος τόνος επιδερμίδας, ροδαλά μάγουλα, φωτεινό βλέμμα, λάμψεις εκεί που πρέπει. Παρατηρώντας την όψη μας μετά από λίγη ηλιοθεραπεία αντιλαμβανόμαστε ότι ο ήλιος είναι ο καλύτερος make up expert. Ας δούμε πώς μπορούμε να αντιγράψουμε και να τονίσουμε το εφέ που μας χαρίζει ο ήλιος, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις του μακιγιάζ που αναδεικνύουν τη φυσικότητα.

Η ενυδάτωση είναι το βασικό βήμα για να δείχνει φρέσκια και υγιής η επιδερμίδα. Αφήνουμε στην άκρη τα βαριά φον ντε τεν και επιλέγουμε μια bb κρέμα ή μια ενυδατική με χρώμα, ή μια αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα.

Αν η επιδερμίδα μας είναι λιπαρή και έχει την τάση να γυαλίζει περισσότερο από το επιθυμητό, εφαρμόζουμε ένα primer κατά της λιπαρότητας. Ετσι θα διατηρηθεί περισσότερο το συνολικό μακιγιάζ μας και δεν θα «λιώσει» από τη ζέστη.

Αν δεν έχουμε προλάβει ή δεν θέλουμε να πάρουμε χρώμα από τον ήλιο, χρησιμοποιούμε το απόλυτο προϊόν του καλοκαιρινού μακιγιάζ που χαρίζει φυσικό μαύρισμα και υγιή λάμψη: Το μπρόνζερ. Με ένα μεγάλο πινέλο απλώνουμε το μπρόνζερ στα σημεία που «χτυπάει» πιο έντονα ο ήλιος, δηλαδή στο μέτωπο, στα ζυγωματικά, στη μύτη και στο πιγούνι, προκειμένου να μιμηθούμε το αποτέλεσμά του.

Για να ενισχύσουμε τη λάμψη μας απλώνουμε λίγο highlighter στα ζυγωματικά και στο κόκαλο της μύτης.

Bonus tip: Αν σκοπεύουμε να φορέσουμε ένα αποκαλυπτικό τοπ ή φόρεμα, περνάμε το μπρόνζερ ιδανικά σε ιριδίζουσα μορφή με ένα μεγάλο πινέλο και ελαφριές κινήσεις πάνω στα κόκαλα του ντεκολτέ, στο κέντρο του στήθους αλλά και στους ώμους.

Ροδαλά μάγουλα

Επιλέγουμε ένα απαλό ρουζ σε απόχρωση κοντά στο φυσικό χρώμα που παίρνουν τα μάγουλά μας όταν κοκκινίζουν. Για να διαπιστώσουμε ποιο είναι τσιμπάμε ελαφρώς τα μάγουλά μας.

Προτιμάμε μια κρεμώδη σύνθεση ρουζ αντί για μία κόμπακτ, καθώς χαρίζει έξτρα φρεσκάδα και δροσιά στην όψη μας. Απλώνουμε λίγο από το προϊόν σε κάθε μάγουλο με το μεσαίο δάχτυλο και εστιάζουμε στο πιο παχύ σημείο του (θα βρούμε ποιο είναι αυτό όταν χαμογελάμε).

Φρύδια και βλεφαρίδες

Τονίζουμε το χρώμα και το σχήμα των φρυδιών με ένα μολύβι ή σκιά. Αν τα φρύδια μας είναι ήδη έντονα και πυκνά τότε τους εφαρμόζουμε απλώς ένα βουρτσάκι με λίγο gel φρυδιών κάνοντας ανοδικές κινήσεις. Η φορά των φρυδιών προς τα πάνω «ανοίγει» το βλέμμα και είναι μια πολύ ισχυρή τάση σύμφωνα με όσα είδαμε στις διεθνείς πασαρέλες.

Στη συνέχεια, με ένα ψαλίδι βλεφαρίδων, δίνουμε στις βλεφαρίδες μας τη μέγιστη καμπύλη και ολοκληρώνουμε με μια στρώση μάσκαρα στις πάνω και στις κάτω βλεφαρίδες. Με αυτές τις δύο μόνο κινήσεις τα μάτια μας θα φαίνονται μεγαλύτερα και το βλέμμα πιο ξεκούραστο.

Ζουμερά χείλη

Για να πετύχουμε ένα άκρως φυσικό, δροσερό και νεανικό αποτέλεσμα, αποφεύγουμε το μολύβι για περίγραμμα. Αντί για αυτό, απλώνουμε ταμποναριστά με ένα λεπτό πινέλο ένα ενυδατικό κραγιόν στην απόχρωση του βατόμουρου. Ξεκινάμε από το κέντρο των χειλιών μέχρι την άκρη του στόματος. Στη συνέχεια, τα ταμπονάρουμε ελαφρώς με τον δείκτη μας. Αυτή η τεχνική εξασφαλίζει ζουμερά και ροδαλά χείλη, σαν να είναι φυσικά.

Τι δεν παραλείπουμε

Φυσικά, δεν αμελούμε τον καθαρισμό της επιδερμίδας κάθε βράδυ, με μία σύνθεση που ξεπλένεται με νερό ή με ένα micellaire. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε κάθε ίχνος μακιγιάζ αλλά και υπολείμματα από το αντηλιακό μας, επιτρέποντας έτσι στην επιδερμίδα μας να οξυγονώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου