COVID-19: Τι θέση παίρνουν οι Μουφτείες της Θράκης για τον εμβολιασμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια


Αν και το ερώτημα θα έπρεπε ήδη να έχει απαντηθεί, εντούτοις ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος, μετά απο σοβαρές απώλειες Ιεραρχών και Ιερέων της αλλά και βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει κυριολεκτικά του ελέγχου, πήρε θέση σαφή υπερ του εμβολιασμού, οι αντίστοιχες Μητροπόλεις άλλων θρησκειών, αναγνωρισμένων ή μη, τηρούν “σιγήν ιχθύος” δημιουργώντας κλίμα έντονης ανασφάλειας στην κοινωνία.

Στη Θράκη, διαβιούν πληθυσμοί με πολλά χαρακτηριστικά θρησκευτικής πίστης, πλην όμως οι δύο που ξεχωρίζουν πληθυσμιακά, είναι αυτές των Ορθοδόξων Χριστιανών και των Μουσουλμάνων.

 Τι γίνεται λοιπόν με τις Μουφτείες – Μητροπόλεις των Μουσουλμάνων της Θράκης;

-Ποιά θέση παίρνουν έναντι του σοβαρού ζητήματος του εμβολιασμού;

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόσο η Μουφτεία Ξάνθης όσο και αυτή της Ροδόπης, είχαν εκδώσει ανακοινώσεις στην αρχή της εμφάνισης της πανδημίας, με τις οποίες ζητούσαν απο τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας στα Τεμένη και σε όλο το φάσμα των λατρευτικών τους εκδηλώσεων που είναι και πολλές και πολυπληθείς εντός της εβδομάδας.

Έκτοτε, και πέραν αυτών, ουδεμία ανακοίνωση έχει εκδοθεί – επίσημα τουλάχιστον – προς τους έλληνες μουσουλμάνους που διαβιούν στη Θράκη, για το ποια είναι η θέση του εκάστοτε Τοποτηρητή – Σοφολογιότατου Μουφτή, αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τον εμβολιασμό, αν προτρέπει ή αποτρέπει τους πιστούς προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

ΣΗΜΕΡΑ…

Και στους κόλπους της Μουσουλμανικής Μειονότητας, υπάρχουν πολλοί ανενημέρωτοι συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε δεν γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, είτε δεν τους έχει γίνει σαφές ότι η μόνη διέξοδος απο την φονική πανδημία είναι ο εμβολιασμός.

Κάποιοι εξ’ αυτών μάλιστα, που δεν “πειθαρχούν” στις αναγνωρισμένες απο το Κράτος Μουφτείες αλλά επικοινωνούν και διατηρούν σχέσεις με τις εκτουρκισμένες Ψευδομουφτείες (σ.σ. που βεβαίως συνεχίζουν να διαπράττουν το αδίκημα της “Αντιποίησης Αρχής” με την ανοχή του Κράτους), προσπαθούν να εξασφαλίσουν εμβόλια απο την “Μητέρα Πατρίδα την Τουρκία”, θεωρώντας ότι η γείτονα χώρα έχει πιο “ασφαλές περιβάλλον στην υγεία”, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει με ακριβώς αντίθετα δεδομένα.

Ο τρόπος ζωής των μουσουλμάνων, είναι γενικότερα πιο κοινωνικός, με ιδιαίτερες σχέσεις οικογενειακών δεσμών, διατηρούν ήθη και έθιμα που ακολουθούν την καθημερινότητά τους, με αποτέλεσμα οι επαφές να είναι συχνές αλλά και επικίνδυνες, εάν κάποιοι είτε δεν έχουν νοσήσει είτε δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ…

Τα στατιστικά στοιχεία τα οποία συλλέξαμε άτυπα απο τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, δεν κάνουν λόγο για μεγάλα ποσοστά προσέλευσης Μουσουλμάνων πολιτών και οι υπεύθυνοι των μονάδων το αποδίδουν στην ελλιπή ενημέρωση και καθοδήγηση.

Μάλιστα, γιατροί που έχουν στην ευθύνη τους τις μονάδες εμβολιασμών αλλά και covid, δηλώνουν στο “Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων”, ότι “οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί είναι η μόνη λύση με συνεργεία κινητών μονάδων ανα περιοχή για την πλήρη κάλυψη του πληθυσμού που κατοικεί μακριά απο τα αστικά κέντρα…”

Πάντως, η ανησυχία είναι διάχυτη στη Θράκη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, τόσο για τους ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ στους εμβολιασμούς, όσο και για το μεγάλο ποσοστό ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ σε απομακρυσμένες περιοχές!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου