Τα αγνά προϊόντα της φύσης…Αρωματικά Φυτά Βορείου Έβρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τι και αν οικονομική κρίση, κορονοϊός, αποβιομηχάνιση, ανεργία, αποξένωση κυριαρχούν στην ιστορική και μαρτυρική Θράκη;

Οι κάτοικοι του τόπου, όχι μόνο δεν το βάζουν κάτω, αλλά μεταδίδουν και μήνυμα αισιοδοξίας, για την τοπική οικονομία και όχι μόνο!

Εκεί που η αγροτική παραγωγή και λόγω των ιδιαίτερα σκληρών συνθηκών “παρέδιδε” στο άγνωστο, τα χωράφια “ξαναζωντανεύουν”, μυρωδιές αρωματικών φυτών ευωδιάζουν απ’ άκρη σ’άκρη, και τα “ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΒΡΟΥ” είναι πλέον πραγματικότητα!

Η ΙΔΕΑ

Με την φύση να μαθαίνουν να εμπνέονται και να αντιλαμβάνονται καθημερινώς, τα πλεονεκτήματα των φυσικών συστατικών, που απλόχερα μας προσφέρει, ο Βασίλης και η Μαρία ξεκίνησαν πριν χρόνια μέσα απ τήν αγάπη τους προς την φύση αφήνοντας την Αθήνα,  μετακομίζοντας στον ακριτικό Βάλτο Ορεστιάδας, μόλις 30 χλμ. από τα σύνορα με την Τουρκία.

Σκοπός της ιδέας, ήταν η ανάδειξη και άνθηση του φυσικού ελληνικού πλούτου και της πληθώρας των διάφορων ελληνικών προϊόντων που υπάρχουν..

Με Κύρια Ενασχόληση τους την παραγωγή, επεξεργασία και συσκευασία του Αρωματικού Φυτού την Λεβάντα….. όπου ενδείκνειται ως μια ανερχόμενη καλλιέργεια στην Ελλάδα των πολλών αρωματικών φυτών και αφεψημάτων, που ανακατεύοντας το χρώμα της με το γαλάζιο, άλλες φορές της θάλασσας και άλλες του ουρανού, τείνει να αλλάξει την όψη προς το καλύτερο στις περιοχές που καλλιεργείται.

Εφαρμόζουν σύγχρονες και δημιουργικές ιδέες,  στον τομέα της παραγωγής –  εμπορίας και μεταποίησης, εξασφαλίζοντας  υψηλά πρότυπα, στην ποιότητα με  πολύ ανταγωνιστικές τιμές…

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Δίνοντας την Ονομασία « Αρωματικά Φυτά Βορείου Έβρου» έχοντας γνώση των σύγχρονων απαιτήσεων της αγοράς, αποτελούν μία δυναμική παρουσία στον εκλεκτό και ιδιαίτερο χώρο των αρωματικών φυτών. Βασιζόμενοι στα ανώτερης ποιότητας προϊόντα τους ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό πελάτη…….

Βασικό τους μέλημα η άριστη ποιότητα, διατηρώντας αναλλοίωτες τις ιδιότητες του Αρωματικού Φυτού της Λεβάντας, δίνοντας την δυνατότητα στο κάθε πελάτη ξεχωριστά, με τις πιο προσιτές τιμές….

Κάποια από τα πιο σημαντικά οφέλη της λεβάντας :

Η μυρωδιά και η γεύση της λεβάντας είναι υπέροχες, αλλά η μαγεία της κρύβεται στη μεγάλη ποικιλία ωφελειών που έχει για την υγεία μας.

• Μειώνει το άγχος και το στρες

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εφαρμογών της λεβάντας για την ανακούφιση από το άγχος. Οι φυσικές οργανικές ενώσεις που υπάρχουν στα φύλλα και τα λουλούδια της μπορούν να αναδυθούν αν τα τρίψεις ανάμεσα στα δάκτυλά σου και με αυτή την τοπική εφαρμογή να ηρεμήσουν το σώμα και το μυαλό σου, ανακουφίζοντας τις σκέψεις σου και ηρεμώντας τη διάθεσή σου. Μπορείς επίσης να φτιάξεις τσάι με λεβάντα ώστε να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του μπορούν να επηρεάσουν το ενδοκρινικό σου σύστημα προκειμένου να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα.

• Καταπολεμά τα προβλήματα του ύπνου

Εάν αντιμετωπίζεις συχνά αϋπνίες, άπνοια ή έχεις ανήσυχο ύπνο, αυτό μπορεί να επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σου. Εάν βάλεις μερικά φύλλα λεβάντας σε καυτό νερό, μπορείς να απολαύσεις ένα υπέροχο τσάι που χρησιμοποιείται για να επιφέρει τον ύπνο και τη χαλάρωση εδώ και χιλιάδες χρόνια.

• Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Όλοι αναζητούν έναν αξιόπιστο τρόπο να ηρεμήσουν το σώμα και το μυαλό και η λεβάντα φροντίζει και για τα δύο. Εάν προσθέσεις τα λουλούδια της στο νερό του μπάνιου σου και χαλαρώσεις στη μπανιέρα για λίγο, τα αντιφλεγμονώδη συστατικά της μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

• Φροντίδα του δέρματος

Ένας απλός τρόπος να φροντίζεις πάντοτε το δέρμα σου είναι να γεμίσεις ένα μπουκάλι με σπρέι με λουλούδια λεβάντας. Όταν θα νιώθεις το δέρμα σου ξηρό ή ερεθισμένο, απλώς ψέκασε με αυτό το νερό την περιοχή και απόλαυσε την γρήγορη ανακούφιση που σου προσφέρει.

• Αντισηπτικές ικανότητες

Πολλοί είναι αυτοί που τοποθετούν σπασμένα φύλλα επάνω σε πληγές και χτυπήματα για γρήγορη επούλωση και για να αποτρέψουν την ανάπτυξη λοιμώξεων σε αυτά.

• Φροντίδα των μαλλιών

Εάν παρατηρείς απώλεια των μαλλιών ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση που επηρεάζει την ποιότητα των μαλλιών σου, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μουσκέψεις λουλούδια λεβάντας σαν να φτιάχνεις τσάι και να εφαρμόσεις το μείγμα στα μαλλιά σου. Με αυτό τον τρόπο θα δράσει σαν ένα αποτελεσματικό σαμπουάν και να ενισχύσει σημαντικά την υγεία των μαλλιών σου. Εναλλακτικά, προτίμησε ένα

• Προστατεύει την υγεία της καρδιάς σου

Οι ηρεμιστικές ιδιότητες της λεβάντας, οι οποίες προέρχονται από τις οργανικές ενώσεις και τα αντιοξειδωτικά της, επίσης βοηθούν την καρδιά μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και μειώνοντας την ένταση στα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό το γεγονός μπορεί να αποτρέψει την αρτηριοσκλήρυνση και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

• Αποτρέπει τα προβλήματα της πέψης

Οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στη λεβάντα έχουν ένα ευρύ φάσμα επιδράσεων στο σώμα. Μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηριδίων και την συσσώρευση αερίων στο έντερο. Έτσι, η λεβάντα καταπραΰνει τις στομαχικές διαταραχές, μειώνει το πρήξιμο και εξαλείφει τις κράμπες. Μπορείς, εκτός από τσάι, να μασήσεις και τα φύλλα της λεβάντας προκειμένου να καρπωθείς όλα τα ευεργετικά της οφέλη.

Πρόταση τους το θαυματουργό Αρωματικό Φυτό Λεβάντας…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου