Η εξέγερση των αριστούχων”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απ την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις Ε.Β.Ε εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ οι διαμαρτυρίες τους δεν έχουν τέλος για τις  στρεβλώσεις του συστήματος.

Δυστυχώς η κυβέρνηση υποτιμά και προκαλεί την νεολαία

Η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ έχει  προκαλέσει ακραίες ανισότητες και κατάφωρες αδικίες σε  βάρος των φετινών υποψηφίων.

Με την ψηφισθείσα τον Φεβρουάριο «νέα μέθοδο» δημιουργήθηκαν ακόμα και  «αποτυχημένοι αριστούχοι».

Η τακτική μεταφοράς της ευθύνης στους υποψηφίους ή στα Πανεπιστήμια δεν συνιστά υπεύθυνη πολιτική στάση των κυβερνώντων.

Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει άμεσα η πολιτεία -δεν εννοούμε βέβαια την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, διότι το θέμα πλέον εκφεύγει των ορίων ευθύνης αυτών των προσώπων- είναι να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου.

Η πράξη αυτή ας αποτελέσει ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην προσπάθεια και στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αναδεικνύεται σε μηχανισμό άνισης αντιμετώπισης και αποκλεισμού διαφορετικών κατηγοριών υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία του θεσμού.

Μήπως η πολιτική αυτή στέλνει πελατεία  στους ιδιοκτήτες κολλεγίων;

Για τον κ. Πρωθυπουργό για  όσα παιδιά μείνουν εκτός ΑΕΙ υπάρχουν και οι «Εναλλακτικές εκπαιδευτικές λύσεις», όπως αποκάλεσε  τα ΙΕΚ, ή κολέγια που έχουν πλέον τα ίδια πλέον επαγγελματικά δικαιώματα με τα ελληνικά ΑΕΙ, με βάση  το νόμο της κ. Κεραμέως αρκεί να έχει κανείς τα χρήματα για να αγοράσει το πτυχίο.

Μενέλαος Μαλτέζος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου