Μ. Κεφαλογιάννης: «Η Τουρκία πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


 
 
Στην απάντησή του για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Γιοσέπ Μπορέλ τονίζει ότι η Τουρκία θα πρέπει ρητά να δεσμευτεί υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, των Διεθνών Συμφωνιών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Η Τουρκία, επίσης, πρέπει να αποφεύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε τονίσει τη συνεχή τουρκική προσπάθεια αμφισβήτησης του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.

Στην απάντησή του, επίσης, ο Γιοσέπ Μπορέλ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι στην Τουρκία δεν έχει ακόμη εδραιωθεί ο πλήρης σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, η προστασία της γλώσσας, της θρησκείας και του πολιτισμού τους σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Και καταλήγει λέγοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και να εκφράζει τις ανησυχίες αυτές προς την τουρκική πλευρά κατά τις διμερείς επαφές των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου