ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οπτιμιστ, η Αναστασίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια και ο Κυφίδης το Χάλκινο

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα και κατ’ επέκταση για τον ελληνικό αθλητισμό. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Οπτιμιστ του Καντίθ, οι ιστιοπλόοι κατέκτησαν ισάριθμα μετάλλια. Ένα χρυσό στα κορίτσια με την Κλεοπάτρα Αναστασίου κι ένα χάλκινο στα αγόρια με τον Αλέξανδρο Κυφίδη.

Για μία ακόμη φορά η ελληνική ιστιοπλοΐα στάθηκε στο ύψος της, εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας σε μια τόσο μεγάλη διεθνή διοργάνωση και απέδειξε τη δουλειά που γίνεται σε βάθος στην Ομοσπονδία και τους ομίλους από τις μικρές ηλικίες.

Στα κορίτσια, λοιπόν, έτρεξαν 116 σκάφη κι έγιναν 10 ιστιοδρομίες. Η Αναστασίου του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου ήταν εντυπωσιακή στην τελική φάση, πλασαρίστηκε σε πολύ υψηλές θέσεις και κατάφερε να πάρει τη πρώτη θέση. Τερμάτισε 13, 12, 20 (την αφαίρεσε ως χειρότερη), 6, 5, 2, 2, 3, 3, 8 και συγκέντρωσε 54 βαθμούς. Πίσω της άφησε την Τουρκάλα Μ. Τατλικάν με 57β. και την Ιταλίδα Σ. Μπομαρτίνι με 58 β.

Η Φραγκίσκη Κοσμά επίσης του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου κατέλαβε την 42η θέση με 221β. και η Αθηνά Σουλιώτη του ίδιου ομίλου την 75η με 256 βαθμούς.

Στα αγόρια οι συμμετοχές ήταν 155 και ο Αλέξανδρος Κυφίδης του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας ήταν εξαιρετικός. Τερμάτισε 1, 10, 7, 17 (την αφαίρεσε ως χειρότερη), 15, 3, 11, 5, 14, 6 και με 72 βαθμούς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Πρώτος ήταν ο Ισπανός Χ. Γκαρθία Ολε με 21β. και δεύτερος ο Ιταλός Ν. Πουλίτο με 51 βαθμούς.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Κωνσταντίνος Πορτοσάλτε επίσης του Α.Ν.Ο.Γλυφάδας. Με 93 βαθμούς τερμάτισε 11ος. Ο Νικόλαος Θεοδωράκης του Ν.Ο. Αμφιθέας ήταν 28ος με 159β. και ο Νικόλαος Νεκτάριος Προκοπίου του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας 30ος με 163 βαθμούς.

Πηγή : protothema.gr

Στέλιος  Αρσενίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου