ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕΝΔΩΝΗ! Αρχικά ενέκρινε την εγγραφή... "Μακεδονικής" Μητρικής Γλώσσας και μετά την... ακύρωσε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Έδωσε το δικαίωμα και στο Τουρκικό κόμμα DEB να... «διαμαρτύρεται» και να ζητάει και τα ρέστα!!! Ως «φερέφωνο» των... Σκοπιανών!!!Είναι δυνατόν να κάνουν τέτοιες προσπάθειες για τα εθνικά θέματα Πρωθυπουργός και Δένδιας και η Υπουργός Πολιτισμού να «ανακαλύπτει»... «μητρική» Μακεδονική Γλώσσα;

Η «ιστορία» με την περιβόητη δήθεν ΜΗΤΡΙΚΗ Μακεδονική γλώσσα, δεν είναι καινούργια παλιά κι έχει φυσικά ένα όνομα Μενδώνη!!! Η σημερινή Υπουργός Πολιτισμού δυστυχώς είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ για εδώ που φτάσαμε!!!!

Αφού δέχτηκε μια αίτηση από ένα εμφανώς ανθελληνικό σωματείο και την έκανε δεχτεί, μη γνωρίζοντας ούτε το αυτονόητα… Ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μητρική Μακεδονική γλώσσα αφού όλα αυτά είναι δημιουργήματα ξένων ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ κύκλων σε βάρος της χώρας μας.

Υπενθυμίζω για την ιστορία ότι στις 13/05/2021 το  υπουργείο Πολιτισμού απαντά για το σωματείο «Μακεδονικής Γλώσσας» όταν δημιουργήθηκε ο σάλος με την απόφασή τους, βγάζοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

«Εκτός του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τέθηκε φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ της Πέλλας, που αντικείμενο έχει τη διάδοση της «μακεντόνσκι», όπως αποκαλούν οι Σλάβοι τη γλώσσα των Σκοπίων.

Πρόκειται για την ΑΜΚΕ «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας», με το διακριτικό τίτλο «Κρστε Μισιρκοβ», που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2018, αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών.

Το θέμα προέκυψε όταν η Διεύθυνση Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αποδέχτηκε αίτηση για εγγραφή στα μητρώα των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας, της ΑΜΚΕ που στόχο έχει τη διδασκαλία της… «μακεδονικής» γλώσσας, της σλαβικής δηλαδή των Σκοπίων.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει πως η φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ διεγράφη από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι «ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπ. Πολιτισμού».

Και το ερώτημα που εγείρετε ;
Καλά κυρία Μενδώνη, στο Υπουργείο σας επικρατεί τέτοια ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ; Και μάλιστα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ και προβοκατόρικη; Διότι με το κόπασε ο πρώτος θόρυβος, χθες Δευτέρα και λίγη ώρα πριν την συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο κ.Ερντογάν, βγήκε για το ίδιο ακριβώς θέμα και θρασύτατη ανακοίνωση καταγγελία από το περιβόητο «Τουρκικό» κόμμα DEB       αδελφό σωματείο με το περιβόητο φιλοσκοπιανό ΑΜΚΕ που αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:

DEB -ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝΔΩΝΗ: Γιατί ακυρώσατε την αίτηση της ΑΜΚΕ… «Μακεδόνων»;

Η ΑΜΚΕ της Μακεδονικής Μειονότητας «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με το διακριτικό τίτλο «Κρστε Μισίρκοβ» κατέθεσε αίτηση για την εγγραφή της ΑΜΚΕ στο μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο επίσημα, στη συνέχεια ενημερωθήκαμε πως η έγκριση εγγραφής ακυρώθηκε από το Υπουργείο μεσάνυχτα μετά από τρείς ημέρες, η πράξη αυτή αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι  η δημοκρατία και το νομικό καθεστώς δεν λειτουργεί ορθά για τις μειονότητες της χώρας.

Ώς Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζουμε συχνά παρόμοιες καταστάσεις, οι διαφορετικές εθνικές ταυτότητες σε μια πολυπολιτισμική χώρα θα πρέπει να αξιοποιηθούν διότι η ανάδειξη του πολυπολιτισμικού πλούτου μίας χώρας αποτελεί παράδειγμα της ορθής δημοκρατικής του λειτουργίας, αντιθέτως, αυτές οι πρακτικές απομόνωσης, περιθωριοποίησης και εξάλειψης της αλήθειας παρά μόνον βλάπτουν τη δημοκρατία της χώρας και την οδηγούν στον μονόδρομο αγνόησης και άρνησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΚΙΕΦ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου