Από την Τρίτη 15 Ιουνίου… Καταργείται η απόσταση των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ικανοποίηση στους Παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης

Εκρέμ Μολλά:
«Το συγκεκριμένο μέτρο δεν έπρεπε να εφαρμοστεί ποτέ…
»

Καταργείται, από την Τρίτη 15 Ιουνίου, η υποχρέωση της απόστασης των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές και η απόσταση θα είναι στο ένα μέτρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει για το θέμα, ο Αντιπρόεδρος Παραγωγών Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης, κύριος Εκρέμ Μολλά, «από την πρώτη στιγμή που είχε ανακοινωθεί το συγκεκριμένο μέτρο είχαμε αντιδράσει, θεωρώντας το εντελώς ανούσιο. Όπως έχω επισημάνει κι άλλη φορά, η απόσταση των 5 μέτρων έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Όσο λιγότεροι είναι οι πάγκοι τόσο μεγαλύτερος είναι ο συνωστισμός που δημιουργείται, λόγω έλλειψης χώρου. Από την άλλη, με το μέτρο των 5 μέτρων δεν υπάρχει χώρος για όλους τους παραγωγούς με αποτέλεσμα κάποιοι να μένουν εκτός του επαγγελματικού τους πεδίου. Επομένως, δεν έπρεπε να εφαρμοστεί ποτέ…».

Και συνεχίζει, «από την Τρίτη 15 Ιουνίου καταργείται το μέτρο της απόστασης των 5 μέτρων, ικανοποιείται δηλαδή ένα πάγιο αίτημά μας και μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο της απόστασης του ενός μέτρου μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές, που διευκολύνει την εργασία όλων των συναδέλφων μας. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια θετική απόφαση, καθώς με την υποχρέωση των 5 μέτρων δεν υπήρχε χώρος για όλους τους παραγωγούς να διαθέσουν τα προϊόντα τους και έτσι, πολλά από αυτά ως ευάλωτα και ευαλλοίωτα κατέληγαν στα σκουπίδια…».

Να σημειωθεί επίσης, ότι υποχρεωτικό είναι το self test για την παρουσία στις αγορές των επαγγελματιών του κλάδου με τον κ. Εκρέμ Μολλά να εκφράζει την άποψη, ότι θα πρέπει να σταματήσει για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Αναλυτικότερα, μετά και την απόφαση των Ελλήνων Φαρμακοποιών να σταματήσουν τη δωρεάν διανομή των self test μετά τις 19 του μηνός, ο ίδιος ζητά από τους αρμόδιους φορείς του κράτους να λάβουν απόφαση σχετικά με τη λήξη της υποχρεωτικότητας για τη διενέργεια self test, όσον αφορά τους εμβολιασμένους επαγγελματίες του κλάδου.

Όπως μάλιστα, επισημαίνει ο ίδιος, «οι περισσότεροι παραγωγοί είμαστε εμβολιασμένοι. Από τα 120 άτομα που είμαστε ζήτημα εάν έχουν μείνει ανεμβολίαστοι οι 10 με 15 συνάδελφοι. Θα πρέπει, λοιπόν, αυτοί που έχουν εμβολιαστεί να μην είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν τα self test και να τα κάνουν μόνον οι ανεμβολίαστοι…» καταλήγει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου