Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τις μετακινήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Π.Ε. Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παπαναστάσης Νίκος και Παφίλης Θανάσης για το θέμα των μετακινήσεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης.Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:


«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Μετακινήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και διαμένουν σε όμορες Περιφερειακές Ενότητες, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μετακίνησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαθέτει οχήματα για τη μετακίνηση του προσωπικού (στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων) από και προς τις στρατιωτικές μονάδες, όπως συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα κ.α.

Ωστόσο, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, όπως μας γνώρισε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), δεν διατίθενται οχήματα για τη μετακίνηση του προσωπικού που διαμένει σε όμορες Περιφερειακές Ενότητες, με συνέπεια το προσωπικό να μετακινείται με δικά του μέσα επιβαρύνοντας δυσανάλογα με το παρεχόμενο έργο τους και τις παροχές της Υπηρεσίας και λόγω των μεγάλων αποστάσεων τον οικογενειακό προγραμματισμό του.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και να εξασφαλιστεί η μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού στους όμορους νομούς με οχήματα της υπηρεσίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1. Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη μετακίνηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης με λεωφορεία της υπηρεσίας, σε όμορους νομούς όπου διαμένουν;

2. Σε ποιες άλλες περιοχές του Ελλαδικού χώρου δεν υπάρχουν στρατιωτικά λεωφορεία προς εξυπηρέτηση του προσωπικού;

3. Πόσα είναι τα οχήματα που διατίθενται για την εξυπηρέτηση του προσωπικού από το 2009 μέχρι και σήμερα (κατ’ έτος);

4. Πόσα οχήματα από τα ως άνω είναι σε λειτουργία και πόσα εκτός λειτουργίας; Για ποιο λόγο ευρίσκονται εκτός λειτουργίας (εάν υπάρχουν);

5. Πόσα χρήματα έχουν δοθεί για την επισκευή (τακτική ή έκτακτη) των ως άνω οχημάτων από το 2019 μέχρι και σήμερα (κατ’ έτος);

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου