Τον Μαϊό αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για το δίκτυο φυσικού αερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Από τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να στηθούν τα εργοτάξια για τα έργα κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα και Ξάνθη, τα πρώτα που θα γίνουν από την ΔΕΔΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι Συμβάσεις της εταιρίας με τους αναδόχους αναμένεται να υπογραφούν ως τα τέλη Απριλίου.

Η πρώτη Σύμβαση είναι με την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ που θα κατασκευάσει τα δίκτυα στη Δράμα και την Ξάνθη, συνολικού προϋπολογισμού 17,1 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ. Η δεύτερη με την AVAX Α.Ε. που ανέλαβε τα δίκτυα για την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, προϋπολογισμού 16,3 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Όσον αφορά την πόλη της Καβάλας, η αξιολόγηση των υποψήφιων αναδόχων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, ενώ σε προσυμβατικό έλεγχο από τον Ελεγκτικό Συνέδριο βρίσκονται τα κατασκευαστικά έργα στην Ορεστιάδα, για να ακολουθήσει αμέσως μετά η ανακήρυξη του αναδόχου.

Τα έργα της ΔΕΔΑ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι συνολικού προϋπολογισμού 56,6 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αφορούν στην κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης 496 χλμ. Με την ολοκλήρωση τους στα τέλη του 2023 εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί σύνδεση τουλάχιστον 15.000 καταναλωτών όλων των κατηγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου