ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρα της Υγείας στις 7 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση της Ένωσής μας στην Πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης διατρανώνοντας την απαίτηση των εργαζομένων για την άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, την στελέχωση και το άνοιγμα των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Ξάνθης, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την καταδίκη των διώξεων των υγειονομικών.

Στην ομιλία της η πρόεδρος της Ένωσης Ρόιδου Γιώτα κατήγγειλε την κοροϊδία της κυβέρνησης στην διάρκεια του ενός χρόνου διαχείρισης της πανδημίας που αφήνει υποστελεχωμένα τα Νοσοκομεία της χώρας, όπως και αυτό της Ξάνθης, τόσο σε υγειονομικό προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό και κλίνες ΜΕΘ. Αντίστοιχα ο πλήρης εμβολιασμός του πληθυσμού γίνεται με ρυθμούς χελώνας, αφήνοντας τον ιδιωτικό τομέα υγείας να θησαυρίζει μέσα στην πανδημία, ενώ καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές μη θέλοντας να αγγίξει τα κέρδη των επιχειρήσεων υγείας.

Παράλληλα η κυβέρνηση αύξησε την καταστολή απέναντι τους υγειονομικούς που διεκδικούν την ενίσχυση του ΕΣΥ, απέναντι στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα που απαιτούν το άνοιγμα των σχολείων και των σχολών με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, των εργαζομένων που διεκδικούν μέτρα προστασίας και συνθήκες ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Συνεχίζοντας στην ομιλία της η Γ. Ρόιδου ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκοντας ευκαιρία τώρα με την πανδημία ψηφίζει μια σειρά αντιλαϊκούς νόμους ενώ έχει στα σκαριά νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο θεσμοθετώντας τη 10ωρη εργασία με απλήρωτες υπερωρίες. Συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που χτύπησε με νόμο το απεργιακό δικαίωμα, επιβάλει νέα χτυπήματα στα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Ακολούθησε μαχητική πορεία σε γειτονιές αλλά και στο κέντρο της πόλης όπου ακούστηκαν συνθήματα όπως «τα καλυμμένα σόματα έχουνε φωνή, μες στην πανδημία σπάμε τη σιωπή», «Δώστε λεφτά για την Υγεία, όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία». Στο τέλος της κινητοποίησης καλέστηκαν οι εργαζόμενοι να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για την προκήρυξη απεργίας όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο για την κατακρεούργηση του 8ωρου και της συνδικαλιστικής δράσης, όπως και για την προετοιμασία της απεργιακής Πρωτομαγιάτικης κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου