Πότε παίρνουν σειρά στον εμβολιασμό οι πενηντάρηδες

Δεν υπάρχουν σχόλια


Όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των πενήντα ετών θα πρέπει ακόμη να περιμένουν μέχρι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ειδικότερα, οι πολίτες ηλικίας 40-50 ετών θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Θεωρείται πως ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας θα αρχίσει τον Ιούνιο. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 2 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 65-69 ετών.

Ακόμη δεν είναι γνωστό ποια θα είναι τα κριτήρια προτεραιοποίησης για τους πολίτες κάτω των εξήντα ετών. Σύμφωνα πάντως με τη σειρά των ομάδων του πληθυσμού για εμβολιασμό στην επίσημη ιστοσελίδα emvolio.gov.gr, θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 59 ετών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και άτομα ηλικίας 18-59 ετών που διαμένουν σε δομές ομαδικής διαβίωσης με μεγάλο συγχρωτισμό.

Όπως λένε οι πληροφορίες, και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι μια κατηγορία που εξετάζεται να εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα.

Σημειώνεται μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 1.830.362 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί (+52.860 την 03/04). Στόχος είναι να διενεργηθούν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί τον Απρίλιο.

Όσον αφορά στις παραδόσεις εταιρειών, από την εταιρεία Pfizer αναμένονται 1,1 εκατομμύριο δόσεις, από την εταιρεία AstraZeneca 450.000 δόσεις, από την εταιρεία Moderna 100.000 δόσεις, ενώ η Johnson & Johnson έδωσε ένα ενδεικτικό πλάνο παραδόσεων των επόμενων τριών μηνών, με 70.000 περίπου τον Απρίλιο, 300.000 το Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.

Καμπανάκι για την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας
Την ώρα που η εμβολιαστική διαδικασία συνεχίζεται, έντονος είναι ο προβληματισμός από την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας και όλα δείχνουν πως και ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος, τόσο στο πεδίο των κρουσμάτων, όσο και της πίεσης στα νοσοκομεία.

Είναι ενδεικτικό πως ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια είναι περίπου 27.000 κρούσματα, με τα μισά να αφορούν στην Αττική, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.

Συνολικά στην επικράτεια νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού 5.200 ασθενείς. Η αποτύπωση της κατάστασης των νοσοκομείων δείχνει, όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση της Παρασκευής, ότι ενώ παρατηρείται μία σταθεροποίηση των νέων εισαγωγών σε απλές κλίνες στην Αττική και την Κρήτη, αυξητική είναι η τάση στα νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα, ο ρυθμός επιβάρυνσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας επιβραδύνθηκε, δείχνοντας επιβάρυνση σε ποσοστό 8%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid διατηρήθηκε στα υψηλά επίπεδα των 500 ανά ημέρα, συγχρόνως ωστόσο παρατηρήθηκε και μικρή αύξηση του αριθμού των θανάτων, πλησιάζοντας τους 70 ανά ημέρα.

Στην Αττική, με βάση τον παρατηρούμενο αριθμό ενεργών κρουσμάτων, η επιδημία έδειξε μικρή επιβάρυνσή σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σε ποσοστό 4%. Στη Θεσσαλονίκη ωστόσο, η επιβάρυνση εντός της τελευταίας εβδομάδας ήταν αρκετά μεγαλύτερη και φτάνει το 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου