Το Μεγάλο Σάββατο οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν 2 self test από τα φαρμακεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Δύο self test θα μπορούν να αγοράσουν από τα φαρμακεία το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου οι πολίτες που τα δικαιούνται, ώστε να έχουν ένα και για την επόμενη εβδομάδα, τόνισε στο ΣΚΑΙ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Σημείωσε ότι η διάθεση των δωρεάν self test θα αρχίσει ξανά την Πέμπτη 6 Μαΐου. Ο κ.Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο μέτρο, το οποίο καλύπτει το 25% του πληθυσμού.

Επισήμανε ότι όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι ελεγμένα και δανειοδοτημένα και δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής, σημείωσε ότι μπορεί να υπάρχει μια μικρή αναμονή για την εισαγωγή κάποιου πολίτη σε ΜΕΘ, ωστόσο κανείς δεν έχει μείνει χωρίς βοήθεια και χωρίς αναπνευστική υποστήριξη.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι τα στοιχεία από τις νοσηλείες δείχνουν σταθεροποίηση του συστήματος. Έκανε γνωστό ότι το 50% των εισαγωγών στα νοσοκομεία αφορά πολίτες άνω των 65 ετών εκ των οποίων το 85% δεν είχε εμβολιαστεί. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ακόμα ότι το 50% των περιστατικών που εξυπηρετούν τα νοσοκομεία είναι non covid.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου