Δωρεάν στάθμευση για τα ηλεκτροκίνητα και τα υβριδικά οχήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η δωρεάν στάθμευση για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των δήμων για την περίοδο 1.1.2021 – 31.12.2022, αποτελεί κίνητρο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, το οποίο θεσπίστηκε με τον νόμο 4710/2020 του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τα οχήματα θα κυκλοφορούν με ειδικό σήμα, το οποίο θα τους εξασφαλίζει να σταθμεύουν δωρεάν στα κέντρα των πόλεων ανά την επικράτεια.

Η εκτύπωση του ειδικού σήματος, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού οχήματος, είναι εξαιρετικά απλή. Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή είτε μέσω του Gov.gr, ακολουθώντας τη «διαδρομή»: Πολίτης και Καθημερινότητα- Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής – Ηλεκτροκίνηση – Σήμα δωρεάν στάθμευσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων ή απευθείας μέσω του συνδέσμου https://electric-vehicles.services.gov.gr.

Αρμόδια η Δημοτική Αστυνομία
Σημειώνεται, ότι αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο της ύπαρξης και της εγκυρότητας του ειδικού σήματος είναι η Δημοτική Αστυνομία. Εάν κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία του οχήματος δεν ταυτίζονται με τα δεδομένα που τηρούνται στο Πληροφοριακό Σύστημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τότε η Δημοτική Αστυνομία θα βεβαιώνει παράβαση για παράνομη στάθμευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου