Προκλητική επιστολή στην ΝΤΟΡΑ! Τρεις Πρόεδροι μειονοτικών συλλόγων της Θράκης απαιτούν να λέγονται ...«Τουρκικοί»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Επιστολή από τους προέδρους τριών Μειονοτικών συλλόγων του....Τουρκικού Προ0ξενείου προς την Aντιπροέδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη.

-ΤΟΥΡΚΟ-ΥΣΤΕΡΙΑ!!!
*Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή «η Τουρκική Ένωση Ξάνθης»,  αναμένει την ανάκληση της απόφασης που επικυρώνει την διάλυση της, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Γυναικών Νομού Ροδόπης και ο Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητας Νομού Έβρου την εγγραφή τους στα μητρώα συλλόγων».

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Λίγες μόλις μετά τις αποκαλύψεις του «Μ» ότι «τέθηκε θέμα στη Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη»... «Τουρκικής μειονότητας» με την απαίτηση κάποιων, οι μειονοτικοί σύλλογοι να λέγονται... ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ!

Χθες είχαμε μια νέα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ πρόκληση,  με νέα επιστολή από τους προέδρους τριών Μειονοτικών συλλόγων προς την Aντιπροέδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη με τη νέα ιδιότητά της.

Τη δημοσιεύουμε αυτούσια:
«Επιστολή προς την Aντιπροέδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία γίνεται έκκληση για την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, απέστειλαν οι εκπρόσωποι τριών Μειονοτικών Συλλόγων της Δυτικής Θράκης.

Πρόκειται για τους προέδρους της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, Οζάν Αχμέτογλου, της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Γυναικών Νομού Ροδόπης, Χουλγιά Εμίν και του Προέδρου του Συλλόγου Νεολαίας Μειονότητας Νομού Έβρου, Χασάν Μπεκίρουστα.

Οι τρεις επιστολογράφοι διερμηνεύοντας τα αισθήματα των μελών των συλλόγων που εκπροσωπούν συγχαίρουν αρχικά την κ. Μπακογιάννη για την εκλογή της ως αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, προβαίνοντας στην συνέχεια σε συνοπτική παρουσίαση των επί 13 έτη εκκρεμών  υποθέσεων τους ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα που εκδόθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή «η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η οποία ιδρύθηκε το 1927 και συνέχισε τις δραστηριότητες της χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι το 1983, αναμένει την ανάκληση της απόφασης που επικυρώνει την διάλυση της, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Γυναικών Νομού Ροδόπης και ο Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητας Νομού Έβρου την εγγραφή τους στα μητρώα συλλόγων».

Ταυτόχρονα, οι πρόεδροι των τριών Μειονοτικών Συλλόγων εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους για την έως σήμερα εξέλιξη των πραγμάτων, σημειώνοντας ότι    «η απόφαση απαγόρευσης καθώς και η άρνηση για την ίδρυση των συλλόγων μας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αποδεκτή στο πλαίσιο των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στην επιστολή επίσης ζητείται  από τους αρμόδιους φορείς της χώρας μας «να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και να εξαλείψουν την επί σειρά ετών αδικία κατά των Μειονοτικών Συλλόγων».

Τέλος, στην ίδια επιστολή εκφράζεται η ελπίδα, η ανάληψη των καθηκόντων της αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης από την κ. Μπακογιάννη «να αποτελέσει ευκαιρία για την λήψη αποφάσεων που θα δώσουν επιτέλους το έναυσμα για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ σχετικά με τους μειονοτικούς συλλόγους».

«Ευελπιστούμε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως γνώστης των ζητημάτων που αφορούν την μειονότητα θα προσπαθήσετε να λάβετε τις σωστές αποφάσεις και τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες», καταλήγει η επιστολή, που συνοδεύεται και από αίτημα για συνάντηση με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να υπάρξει «μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση» σε χρόνο που θα ορίσει ή ίδια.      

-Για να δούμε λοιπόν τελικά σ’ αυτήν τη χώρα ποιος ασκεί την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον θεσμικό της ρόλο ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ή η.... Aντιπροέδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη;;; Και οι «ΣΥΡΙΖΑίοι» της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου