Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca – Δέκα χώρες το σταματού

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μετά τη Γερμανία, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι και η Γαλλία αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και αμέσως μετά, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Ιταλία. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των χωρών που έχουν αναστείλει τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου, στις 10 -εννέα ευρωπαϊκές και η Ταϊλάνδη.Μέχρι στιγμής, τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και άλλοι οργανισμοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ωστόσο η Γερμανία προστίθεται στη λίστα των χωρών που παίρνουν επιπλέον μέτρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το ζήτημα, καθώς πλέον και η Γαλλία.

Οι χώρες που ανέστειλαν τον εμβολιασμό πλήρως είναι οι Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και η Ταϊλάνδη. Άλλες χώρες όπως η Αυστρία και η Λιθουανία έχουν “παγώσει” συγκεκριμένες δόσεις μόνον και όχι εν γένει τον εμβολιασμό.

Αύριο Τρίτη, ωστόσο αναμένεται η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), οπότε είναι βέβαιο πως κι άλλες χώρες θα αναθεωρήσουν τη θέση τους.

Να σημειώσουμε ότι οι αναφορές για θρομβώσεις αφορούσαν εγκεφαλικές φλέβες, αλλά δεν διευκρίνισαν πού ή πότε συνέβησαν τα περιστατικά.

Επίσης να επισημάνουμε πως στην Ελλάδα ήδη εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο της AstraZeneca οι ηλικίες 60 – 65.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου