«Αργά» ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ Σάββα Μελισσόπουλε! Στο Δήμο Καβάλας δικαιώθηκε για τον ίδιο λόγο η Ιωσηφίδου απο την Επιτροπή του άρθρου 152!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Δημοσιεύουμε την ιστορική δήλωση της Ιωσηφίδου (παράταξη Τσανάκα) στο Δήμο Καβάλας και το χαστούκι στον εκεί Δήμαρχο κ.Μουριάδη απο την Επιτροπή του άρθρου 152!
Ενώ στον Δήμο Καβάλας δικαιώθηκε για τον ίδιο λόγο η αντιπολίτευση από την επιτροπή του άρθρου 152 όπου κατέφυγε, η Δημοτική Παράταξη Ξάνθης «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» του Σάββα Μελισσόπουλου, κατέθεσε ερωτήματα προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης της 24ης Μαρτίου 2021 για τα 13 θέματα στήριξης των επαγγελματιών, επικαλούμενη τη συνεδρίαση που έγινε στις 26 Αυγούστου 2020 στην οποία καταψηφίστηκαν και ενώ είχαν εισαχθεί προς συζήτηση από 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης!!!  

Στη συνέχεια, στις 25/9/2020 ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΜΘ προκειμένου να ακυρωθούν οι 10 από τις 13 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 25/11/2020 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΜΘ έκανε δεκτές τις προσφυγές του κ. Φανουράκη και απέρριψε τις 9 από τις 10 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!!! Στην πρόστατη ωστσό (με τηλεδιάσκεψη...),   σύσκεψη ωστόσο του  Επιμελητηρίου Ξάνθης. ο κύριος Τσέπελης δεσμεύονταν στο ότι,  ότι αποφασίσουν οι  Φορείς θα περάσουν και θα εγκριθούν απο  το δημοτικό συμβούλιο για την στήριξη των επαγγελματιών και επαγγελματιών! Η διγλωσσία δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο...

Αναλυτικά στην επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, η δημοτική παράταξη «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» αναφέρει τα παρακάτω:

«ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Προς το Δήμαρχο Ξάνθης

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΕΡΩΤΗΜΑ: 13 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Κύριε Δήμαρχε
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 26 Αυγούστου 2020 συζητήθηκαν, με 4 μήνες καθυστέρηση, τα 13 μέτρα στήριξης των επαγγελματιών που εισήχθησαν προς συζήτηση από 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στην αναφερόμενη συνεδρίαση υπερψηφίστηκαν και τα 13 θέματα, ενώ όλα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής.

Στη συνέχεια, στις 25/9/2020 ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΜΘ προκειμένου να ακυρωθούν οι 10 από τις 13 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 25/11/2020 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΜΘ έκανε δεκτές τις προσφυγές του κ. Φανουράκη και απέρριψε τις 9 από τις 10 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΡΩΤΑΣΤΕ:

1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει και εάν έχει εφαρμοστεί η απόφαση 107/11-9-2020 του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει «Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους» (Θέμα 1ο του Δ.Σ. της 26ης Αυγούστου 2020)

2. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει και εάν έχει εφαρμοστεί η απόφαση 108/11-9-2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει «Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων (και για τα τραπεζοκαθίσματα), σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9-1958 β.δ. (Α΄ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. (Θέμα 2ο του Δ.Σ. της 26ης Αυγούστου 2020)

3. Επειδή ήδη το έχουμε προτείνει στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, ερωτάστε εάν τα μέλη της δημοτικής σας παράταξης που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ και έχουν την πλειοψηφία προτίθενται να προτείνουν τη μείωση των λογαριασμών ύδρευσης των επιχειρήσεων για όσο διάστημα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας λόγω της πανδημίας;

Δημοτική Παράταξη «Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ»
Μελισσόπουλος Σάββας
Σταυρακάρας Παναγιώτης
Χουσεϊνογλου Τιμούρ
Παπαδάκης Θεοφάνης
Τσαρεκτσή Τζενάν
Τοπ Σινάν
Χαριτωνίδου Ειρήνη
Καλογερής Γεώργιος».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου